FrP bastionen Nordlysbyen blir lagt merke til også nasjonalt, for under Fremskrittspartiets høstkonferanse på Gardermoen i helgen, ble Alta FrP kåret til årets beste lokallag.

– Jeg er stolt og takknemlig for utmerkelsen, sier leder for Alta FrP, Odd Erling Mikalsen.

– Det er grunn til å rette en stor takk til alle våre medlemmer i Alta, sier Mikalsen, som hadde med seg en fin delegasjon nordfra, heriblant partiets nestleder Laila Pedersen.

Opp i rampelyset

Det var under lørdagens festmiddag at tre priser skulle deles ut, og Mikalsen sier det var et utrolig øyeblikk da finansminister og partileder Siv Jensen ropte opp hans navn på vegne av Alta FrP.

– Det var 450 delegater til stede i salen, i tillegg til toppledelsen i partiet. Mange lag kjemper om å bli beste lokalparti, så det å bli ropt opp på scenen var stort. Kjempeartig å få en sånn utmerkelse, og en bekreftelse på at vi gjør mye rett, sier Mikalsen.

Suverent best

Velgeroppslutning var et viktig kriterium bak prisen, sammen med viktige elementer som medlemsvekst, organisasjonsbygging og evne til å markere seg i lokalpolitikken og rikspolitikken.

– Ved forrige Stortingsvalg fikk vi 32,4 prosent av stemmene i Alta. Den suverene oppslutningen gjorde oss til det beste lokallaget i landet, sier partilederen, som søndag formiddag stadig befant seg i det digre konferansehotellet på Gardermoen.

– Dette var en flott anerkjennelse av den jobben vi har gjort og fortsatt gjør i Alta. Selvfølgelig ble det feiring da prisen var i havn, bekrefter han.

Best i landet: Odd Erling Mikalsen og Laila Pedersen fikk prisen tildelt fra Siv Jensen. Foto: Privat