De eldre i Alta satte stor pris på besøk av Harstad-trubaduren Trond Trudvang. Fredag formiddag bød han på en rekke låter på Vertshuset eldresenter.

Tilpasser repertoaret

Det musikalske besøket er en del av Trubadurfestivalen som går av stabelen i helga.

– Jeg spiller faktisk ofte for de eldre. De er et veldig takknemlig publikum som stortrives med levende musikk. Jeg byr dem oftest på låter som de selv har vokst opp med, sier Trudvang som er klar for en rekke spillejobber i helga.

– I kveld skal jeg «trøkke» til med egne låter og jeg ser fram til å gjeste denne festivalen som jeg har så mye bra om, roser Trudvang.

– Elsker musikk

– Det her er helt topp for oss. Vi er veldig glad i musikk og når vi fikk vite at det skulle bys på levende musikk så måtte vi komme, sier 88-åringen Håkon Bang.

– Vi har jo ikke anledning til å dra på konserter ellers, så dette er et kjærkomment tilbud. Jeg har ikke hørt mye på Trudvangs låter, men jeg liker all musikk og jeg er alltid her når det arrangeres konserter, forteller Knut Wirkola som også er 88 år.

– Jeg liker også allslags musikk, men ikke opera, skyter Bang inn før Trudvang klinket til med en hitlåt fra 1957 som heter «Det hender så mangt på Hovedøen».

Det gjør sitt til at det straks blir allsang i lokalet.

TAKKNEMLIG JOBB: – De eldre elsker musikk og de er et veldig takknemlig publikum. Jeg stortrives å ha spillejobber på eldresenter, sier Trond Trudvang. Foto: Reiulf Grønnevik