Ett av Alta største band gjennom historien ble nemlig løftet fram av gammelfansen da de entret scenen, anført av en pigg og vital vokalist i Sigfred «Sissen» Iversen.

I GOD FORM: Sissen var i knallform på Pernille. Foto: Roald Jungård

Det er snart 40 år siden Silverstone herjet på scener rundt om i hele landet, men det var ingenting å si på kondisjonen til veteranene. Det ble både tre og fire sett i løpet av kvelden. Den eldre garde sørget for et utsolgt Pernille for å ta i mot 40 års-jubilantene og det gikk faktisk billetter på svartebørs. Pernille tar nemlig ikke mer enn 250 tilskuere.

– Kanskje vi hadde solgt det dobbelte og burde satset på Finnmarkssalen, mente låtsnekker Jostein Johansen før det tok av.

Fin kombinasjon

Spillegleden og gjensynsgleden er to ting som går godt i lag og allsangen kom fort i gang. En stor og gammel fanskare, den eldste tilstede var 90 år,  hadde kommet for å mimre, møte gamle helter og høre gamle hits.

Og de kom som perler på en snor. Fra lånt materiale som Sylvia's Mother, Delilah, Beautiful Body, til favoritten Easy Livin'. Og selvfølgelig leverte de eget materiale; 1990, Æ blir gal, Koffor og selvfølgelig Hjemlengsel.

Ny samling?

Gutta spiller og synger fortsatt godt og de leverte en god festkveld, der publikum ikke ville slippe taket på de gamle heltene.

Det kom krav om både ekstranummer og ny konsert igjen. Ekstranummeret kom selvfølgelig, men lovnad om ny konsert er ikke fastsatt.

På 60-70 og 80-tallet hadde Alta mange store band som dro rundt i turnebusser og spilte på samfunnshus og idrettshaller. For utenom Silverstone var det bl.a. Rockspurs, Saturn og Mirage. Det var mange som ønsket å få til en storkveld hvor alle disse kunne samles.