Om Alta tapte mot Raufoss ville sistnevnte gått forbi på tabellen. Samtidig ville Asker gå forbi om de vant over Grorud og Alta ga fra seg poeng. Ved uavgjort på Raufoss og Grorud-poeng mot Asker ville Alta fortsatt være i førersetet før siste serierunde. Og akkurat slik ble det, Asker tapte og Alta spilte 0-0.

– Vi fulgte godt med på hva som skjedde på Grorud. Asker gikk tidlig opp til 2-0, men vi så de måtte gjøre to bytter ganske tidlig og vi valgte å ikke informere guttene om ståa i pausen, sier Vidar Johnsen, Rune Repviks assistent i trenerteamet.

Duoen hadde klare planer dersom det viste seg at kampen på Raufoss måtte vinnes.

– Så kan man si at man alltid bør gå for seier og ja, det viste seg at vi kunne avgjort det hele om vi vant kampen, men vi var opptatt av å redusere risikoen for et tap. Hadde vi tapt ville kvalifiseringsplassen vært vanskelig å sikre, men når det ble som det ble kan vi avgjøre alt selv mot Skeid hjemme i Finnmarkshallen til helga.

Idris erstattet Vegard Braaten de siste fem-seks minuttene, da sistnevte kjente krampetendenser, og var nær ved å sikre kvalifiseringsplassen da han headet Runar Overviks innlegg i tverrliggeren.

– Raufoss måtte ha en scoring om de skulle overta førersetet, og det gjorde at vi valgte å ha litt is i magen. Vi kunne lyktes enda bedre om Idris hadde fått ballen under tverrliggeren, men vi er uansett fornøyd med at vi fortsatt har alt i egne hender, sier Johnsen.

Med i skjebnekampen

Som A-sporten kunne melde på nett i helga kjørte trondheimsbosatte Christian Reginiussen bil til Raufoss for å ha mulighet til å snu dersom hans gravide samboer, Mia Benedicte Lund, meldte at fødselen nærmet seg. Telefonen lå stille både under kjøreturen og mens kampen pågikk, og han rakk også å kjøre de knappe 40 milene hjem igjen uten at han gikk glipp av den store hendelsen.

– Det hadde vært greit for min egen del, men ikke minst for Mia sin del, om barnet snart kommer, men skal jeg spille kampen på lørdag må det skje noe de første dagene. Jeg har veldig lyst å bidra også i den siste kampen og gjør nok det dersom fødselen er over i god tid før helga, sa Reginiussen lørdag kveld.

– Hjertet i klubben

Vidar Johnsen lar seg imponere av Reginiussens valg om å kjøre 80 mil for å spille kampen på Raufoss.

– Det vitner om at både Christian og Mia har hjertet i klubben. Hans tilstedeværelse, karisma og spillestil er viktig, og vi vet alle at han kan irritere på seg en stein og dermed er med på å sette motstandere litt ut, sier Johnsen med et smil.

Fredag meldte den vordende far Eirik Lund Holm at også han måtte stå over Raufoss-kampen av samme årsak. Han fortalte at planen var å dra til Hammerfest for å sette igang fødselen i løpet av helga. I en SMS til A-sporten kunne han i formiddag melde om lykkelige omstendigheter etter at barnet kom til verden i går.

– Våres lille er kommet og jeg er klar til helga, var meldinga fra Alta-troppens nestferskeste far.