Til tross for ujevne resultater den siste tiden, har Rune Repviks menn klart å holde fast på andreplassen i PostNord-ligaen avdeling 1. Laget som blir nummer to skal ut i opprykkskvalifisering etter at serien er avsluttet. Først venter to oppgjør mot laget som tar andreplassen i PostNord-ligaen avdeling 2, og så skal vinneren møte klubben som endte på 14. plass i OBOS-ligaen hjemme og borte.

Presses av to lag

Med bare to kamper igjen nærmer det seg en avgjørelse om hvem som kaprer den ettertraktede plassen bak gullvinner HamKam. Alta IF står foran en kjempeutfordring når de møter Raufoss på bortebane. Mens Alta-guttene kun har én seier på sine fire siste bortekamper (3-0 mot Finnsnes), har Håvard Nome & co full pott på sine fire siste hjemmekamper. Og 17-2 i målforskjell viser akkurat hvor suverene de har vært. Vinner Raufoss på lørdag er de ett poeng foran Rune Repviks mannskap foran siste serierunde.

SISTE FINPUSS: Alta IF-spillerne hadde en rolig og fin treningsøkt i Bossekop. Foto: Karl Eirik Steffensen

Alta IF står også i fare for å bli passert av Asker, som for øyeblikket er ett poeng bak laget fra Nordlysbyen. Asker møter svakt plasserte Grorud på bortebane, og har vist meget god borteform den siste tiden. De har vunnet samtlige av sine fire siste bortekamper, og er storfavoritt på lørdag. Det er med andre ord et svært presset Alta-lag som løper utpå Nammo stadion i Raufoss lørdag ettermiddag.

– Det vil alltid være nervøsitet og press knyttet til et slikt oppgjør. Det er normalt å tenke konsekvenser når såpass mye står på spill. Men vi har jobbet hardt for å være i posisjon til å kjempe om opprykk, og det er kamper som dette vi lever for. Det handler om å dytte alt annet til side og være så godt forberedt som mulig. Det føler jeg vi har vært hele denne sesongen. For oss i trenerteamet handler det om å ufarliggjøre kampen og ha fokus på det vi kan gjøre noe med, sier Alta-sjef Rune Repvik.

Avsluttes neste helg

Han understreker at det fortsatt er Alta som er i «pole position».

KJEMPER OM SPILLETID: Andreas Markussen vil svært gjerne være med i startelleveren i lørdagens match. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Hvordan lagene har gjort det den siste tiden kommer til å bety veldig lite på lørdag. Vi er fortsatt nummer to og har det beste utgangspunktet foran de to siste kampene. Ja, vi møter et bra lag i morgen. Men de er ikke noe bedre enn det vi er. De må vinne, mens vi bør vinne. Det vil bli en åpen kamp som lever sitt eget liv. Jeg er ikke bekymret over den gode hjemmeformen til Raufoss, men gleder meg veldig og er offensiv som alltid, fastslår Repvik.

Den endelige avgjørelsen faller neppe før i siste serierunde, med mindre Alta IF slår Raufoss og Asker taper for Grorud. Da vil andreplassen være sikret før Alta IF møter Skeid i Finnmarkshallen neste lørdag. Asker møter Kjelsås på Føyka kunstgress, mens Raufoss skal i aksjon borte mot Nybergsund.

VIKTIG BRIKKE: Midtstopper Thomas Braaten hadde det gøy på torsdagens trening. På lørdag venter alvoret. Foto: Karl Eirik Steffensen