Alta IFs anlegg på Aronnes er blitt oppgradert i stor stil de siste årene, men klubben er langt fra ferdig. Nå starter arbeidet med å etablere en ny kunstgressbane med undervarme og vanningsanlegg. Banen planlegges der eksisterende kunstgressbane ligger, men blant annet ønsket om en større spilleflate gjør at den østre delen av banen må vendes nærmere Aronnesveien.

– Kunstgressbanen er en del av et større prosjekt og vi må vri den litt på bakgrunn av ønsket størrelse og for at den skal passe inn i et større konsept med tribuner og et nytt stadionbygg, sier tidligere markedssjef og daglig leder Tron Møller Natland som spesielt blir involvert i arbeidet med en finansieringsmodell.

Over ni millioner

Første prisoverslag er på nesten 9,3 millioner kroner.

– Det blir mer grunnarbeid siden banen både må vris og blir større. Og selvfølgelig øker kostnadene når vi ønsker undervarme og vanningsanlegg. Men i prisoverslaget vi har fått nå er prisen så høy som man i verste fall kan frykte at den blir, sier Møller Natland og legger til:

– Det er et ambisiøst prosjekt og vi har ikke mange kunstgressbaner med undervarme og vanningsannlegg her nord. Banen er på sikt ønsket brukt som hjemmearena for seniorlagene og da må den være spillbar fra mars til oktober/november noe som er helt umulig uten undervarme.

Mer konkret

Første del av jobben blir å finne et mer nøyaktig og reelt kostnadsoverslag ved å blant annet hente inn tilbud fra flere leverandører.

– I første omgang skal det jobbes fram et kostnadsoverslag som kan danne grunnlag for søknad om idrettsfunksjonell godkjenning noe som er en forutsetning for blant annet spillemidler, sier Møller Natland som nå søker etter flere som kan bistå i jakten på en finasieringsmodell.

– Jeg har sagt at jeg vil være med i gruppa som skal jobbe for å få inn midler utenom tilskudd fra offentlige instanser. Jeg håper vi i løpet av kort tid har denne gruppa på plass og at vi i løpet av høsten kan presentere mer konkrete ting vi kan ta med ut til næringsliv og privatpersoner. Håpet vårt er også at det dukker det opp noen nye ideer på inntektsbringende tiltak, sier han.

Når en eventuell byggestart er realistisk er Møller Natland langt fra sikker på.

– Vi har en drøm om å starte grunnarbeidet neste år. Vårt ønske er i alle fall å være i forkant slik at vi kan starte opp på kort varsel straks vi har godkjenningene som kreves, en fornuftig finansieringsplan og alt av avtaler på plass, sier Møller Natland før han avslutter:

– Dagens kunstgress er 16 år gammelt noe som er langt på overtid i forhold til vanlig levealder for denne typen baner. I tillegg er den godt brukt i løpet av disse årene og slik den er i dag er den knapt brukbar til noe som helst. En ny bane med undervarme vil gjøre at våre seniorlag og aldersbestemte spillere kan trene på Aronnes i større deler av året.