Jentene på håndballaget til Nerskogen IL gjør det praktiske arbeidet når det skal arrangeres Barnas dag på Parksenteret i forbindelse med Langhelg i Alta. 16. september stiller jentene opp og holder de minste barna i aktivitet på senteret.

– Dette er nok den morsomste dugnaden vi har i håndballgruppa, forteller foreldrekontakt for jenter 16 i Nerskogen IL, Veronika Figenschau, og innrømmer at det ikke alltid er like morsomt å pante flasker.

Barneaktiviteter

Jentene skal ha 5-6 stasjoner i fellesarealene på Parksenteret hvor ungene kan få ansiktsmaling, tegne, spille brettspill eller perle.

– Dette skal være et hyggelig tilbud til små og kanskje litt større unger, sier Øyvind Seljeseth i Parkkvartalets senterforening.

Parkkvartalets Senterforening eies av de som driver butikk på senteret og det er foreninga som har engasjert Nerskogen IL til denne dugnaden.

– Dette har vi gjort tidligere og det har fungert veldig godt. Vi synes det er en grei «deal», sier Seljeseth.

Dermed kan ungene kose seg mens foreldrene tar en kaffekopp eller en runde i butikkene.

Viktig inntekt

Pengene går til laget, slik at de blant annet kan delta på turneringer andre steder i landet.

– Dette er en veldig viktig inntekt for laget, medgir hun, og forteller at de to siste årene har jentelaget blant annet vært i Tønsberg og deltatt i Bravocup og Rallarcup i tillegg til turneringene i Alta.

Også foreldrene tar sin runde med dugnad for laget. De har hatt for vakthold for Parksenteret og Prosjekt Z og de har solgt reklame for å nevne noe.

– Men det er jentene selv som drifter kaféen når Nerskogen har arrangementer, skryter Figenschau.

Bingo og grøtkveld

Nerskogen ILs jenter 16 er det første og eldste håndballaget i klubben og 16-åringene har holdt sammen siden 3. klasse.

– Alle er fortsatt med, bortsett fra to som har flyttet fra Alta, opplyser Figenschau.

Jentene er nemlig ikke bare sammen når det skal trenes eller spilles kamp. Bingo, grøtkvelder og pepperkakebaking til jul er sosiale «happenings» som har lite med håndball å gjøre, men som likevel er med på å styrke samholdet i laget.

– Vi synes det er viktig, spesielt i den alderen jentene er i nå, mener foreldrekontakten, og legger til at god lagånd skapes best utenfor banen.

Samholdet blant jentene viser seg i resultatene – i fjor vant laget serien og laget har ingen problemer med å finne trenere. Det er et flott lag å trene.

– Vi gjorde litt stas på jenten og lot dem bo på hotell istedenfor i gymsal, men tilbakemeldingene var at jentene syntes gymsal var bedre. Det viser hvor viktig det sosiale er for jentene, sier hun.