Jan Arild Sørnes sin faste musiker og produsent, Olle Nyberg, gleder seg til å vise frem nye sider av Björn Afzelius som ville fylt 70 år i år. I oktober kommer han med to svenske musikere til Alta kultursal hvor de skal hylle Afzelius sine låter.

Pop hos søta bror

– Jeg begynte å spille med Björn Afzelius allerede i 1983 og jeg og Björn spilte faktisk sammen helt til han gikk bort. Han ble og var en utrolig god venn, sier Nyberg og legger til at showet har gått for fulle hus i Sverige.

– Vi har fremført denne konsertforestillingen de siste to årene og det ha vært en stor suksess. Jeg vet også at Björn hadde mange fans i Nord-Norge hvor han ofte spilte, så dette er en gave til alle som hadde et forhold til hans låter. Vi fremførte showet i Oslo tidligere i år og da kom det over 1.000 personer, forklarer Nyberg.

Personlig show

Han lover at showet også skal gi ny innsikt i den folkekjære musikerens liv. Afzeliusstår bak de kjente låtene Tusen bitar, Sång till friheten, Juanita och Ikaros.

– I tillegg til de gode låtene hans skal vi selvsagt også by på en rekke historier om hvordan han var som menneske og hvordan det var å spille med han på turné. Han spilte jo en rekke ganger i Alta, så jeg regner med at det finnes flere fans i byen deres som vil oppleve showet som vi har kalt Bjørn Afzeliu i våra hjerter, sier Nyberg. Han spiller for øvrig titt og ofte i Alta sammen med bluessangeren Jan Arild Sørnes.

Björn Afzelius fikk sitt gjennombrudd i 1971 med Hoola Bandoola Band hvor Afzelius og Mikael Wiehe var de sentrale personene. Frem til sin død utga han 21 plater og totalt solgte han 2,5 millioner album i løpet av sin karriere.