Altaværingen Tore Reginiusen pådro seg en muskelskade i den første av to kvalifiseringskamper til mesterligaen. Dermed måtte Rosenborg klare seg uten Reginiussen i returoppgjøret mot Celtic da trønderne ikke klarte å ta seg videre til den gjeveste europeiske turneringen.

I kveld (torsdag) møter Rosenborg Ajax i den første kvalifiseringskampen til Europaligaen og må nok en gang klare seg uten midstopperen, men om en uke håper han å være tilbake.

– Jeg var på vei tilbake, men startet nok litt for hardt litt for tidlig og fikk et lite tilbakeslag, men nå begynner jeg igjen å nærme meg, sier Reginiussen til A-sporten.

– Jeg regner med at hvis alt går som det skal så bør jeg være i full gang i løpet av uka, legger han til.

Er han det håper han å være på banen igjen når Ajax besøker Lerkendal om en uke.

– Det er en stund siden jeg har spilt kamp og det er kjedelig å sitte og se på. Så returkampen mot Ajax er målet mitt nå.

Landslagsuttak tirsdag

Tirsdag skal landslagssjef Lars Lagerbäck offentliggjøre troppen som skal ut i VM-kvalikkamper mot Aserbajdsjan 1. september og Tyskland 4. september. Reginiussen har vært en av de klart beste stopperne i tippeligaen i år, men sier landslagssjefen ikke har ringt for å sjekke status.

– Jeg har ikke snakket med noen i landslagsapparatet selv, men jeg er ikke i tvil om at de før et uttak har fullstendig kontroll på statusen til alle aktuelle spillerne. Men for meg er det aller viktigste å bli spilleklar igjen så fort som mulig.

– Hva sier du om landslagssjefen ringer i forkant av tirsdagens uttak?

– Jeg vil i første omgang høre hva han tenker, men går alt bra og jeg kommer meg tilbake i full trening i løpet av de neste dagene så er det selvfølgelig aktuelt dersom han vil ha meg med. Det er fortsatt mulig for meg å spille et par kamper før landskampene.

Etter hjemmekampen mot Ajax neste torsdag skal Rosenborg møte Vålerenga i serien før eliteserien tar pause mens Norge møter Aserbajdsjan hjemme 1. september og Tyskland borte tre dager senere. VM-kvalifiseringen avsluttes når Norge først reiser til San Marino 5. oktober og får besøk av Nord-Irland på Ullevaal 8. oktober.

Norge ligger nestsist i pulja med beskjedne fire poeng på seks kamper. Det betyr at VM-kvalifiserinsgkampene i første rekke kan brukes til trening mot neste EM-kvalifisering.