Spikkeland fra Stavanger innsettes som sokneprest i Talvik førstkommende søndag klokka 17. I samme kirke var også en av hennes forfedre, Nils Fredrik Julius Aars, prest på 1840-tallet.

Misjon og holdninger

Ingrid sier til Altaposten at misjon betyr mye for henne, men ikke bare misjon i andre land. Folk i Norge trenger like mye å vite om Jesus og hva han står for. Derfor skal hennes innsettelsesgudstjeneste handle om hennes egen holdning til Jesus.

– Er det noe med min holdning som gjør at Jesus blir fjern i mitt liv, spør Ingrid Spikkeland, som etter at hun ble ansatt fikk litt av en ilddåp. Fire begravelser og to bryllup, rett på sak – og nå skal hun innsettes i Talvik kirke som sokneprest.

Visste det ikke

– Søndag ettermiddag er ikke det et uvanlig tidspunkt for en innsettelsesgudstjeneste?

– Jeg tror det er på grunn av ferieavvikling i staben, så derfor kan vi ikke ha to gudstjenester på samme tidspunkt akkurat nå, så tidspunktet er nok litt satt etter det, smiler den den nytilsatte presten. Hun er utdannet ved Menighetsfakultetet etter seks års studier, men før hun startet prestestudiene arbeidet hun som «ettåring» i Tasta menighet i Stavanger.

– Jeg visste hele tiden at jeg skulle bli prest – og det har ingenting å gjøre med at min tipp-, tipp,- tipp,- tippoldefar Nils Fredrik Julius Aars også var prest. Egentlig fikk jeg vite det etter at jeg flyttet hit og fikk jobben i Talvik, at han også hadde vært sokneprest i Talvik, sier hun.

LYTTENDE: Ingrid Spikkeland ønsker dialog med menigheten om hva de forventer. Foto: Magne Kveseth

Ingrid og mannen hennes, Leif Tore Spikkeland, som er ansatt i Alta kommune, stortrives i Alta. Foreløpig leier de leilighet på Midtbakken, siden det ikke lenger er ordning med presteboliger.

– Jeg hadde praksis her i oktober i fjor og det var ikke vanskelig for meg på søke denne ledige stillingen i Talvik når jeg så den ble ledig. Så langt trives vi særdeles godt. Jeg ser fram til en spennende jobb med ansvaret for Leirbotn, Rognsund, Komagfjord, Langfjord og Talvik kirkesogn og med kontor i Nordlyskatedralen, sier nypresten.

Hun sier hun gleder seg til å ta fatt på jobben etter seks års studier og et halvår som vikarprest i Harstad. Og avviser med en gang myten om at prestene må kunne bibelen utenat.