På HIF/Stein sin Facebook-gruppe har styreleder Ole Ingvald Hansen lagt ut en link til Altapostens sak om betalparkering under Altaturneringa. I kommentarfeltet kommenterer både Hansen selv og flere andre medlemmer sin misnøye over turneringa. Enkelte ber om at klubben neste år velger ut en annen turnering som erstatter for det som er landsdelens største fotballfest for barn.

Sportslig leder i klubben, Frode «Juf» Johansen, bekrefter at det er misnøye, spesielt blant foreldrene.

– Ja, vi hører fra mange foreldre at nå er de lei og mange ber oss om å finne en annen turnering å reise til, sier han og fortsetter:

– Fortsetter misnøyen vil vi få problemer med å få foreldrene med oss hit, og da kan vi ikke være her med så mange lag. Så jeg tenker vi må få til et møte med Alta IF så de kan få mulighet til å ordne opp i det som plager oss.

Mye må rettes på

Han trekker fram flere ting som foreldre og trenere ikke har vært fornøyd med.

– Kampoppsettet er en ting. Vi skjønner ikke hvorfor vi må settes opp på kamper tidlig fredag morgen, noe som betyr at vi må starte hjemmefra klokken seks om morgenen når det viser seg å være ledige baner utover dagen, sier han og fortsetter:

– En annen ting er at vi har bestilt seks klasserom og blir i stedet tildelt tre store rom. De har valgt å se på kvadratmeter i stedet for antall rom, men det blir vanskelig når vi må blande unger født i 2008 med ungdommer født i 2001. Nå ligger vi 150 personer fordelt på tre klasserom og det blir problematisk når noen skal legge seg tidlig mens andre vil være lengre oppe.

Han understreker at betalparkeringen bare kom på toppen av alt det andre.

– Jeg har sett på den nye parkeringsplassen. Den var fantastisk fin og ordner opp i kaoset som har vært tidligere. Jeg skjønner at de kanskje har brukt mye penger for å ordne det til, men dette er noe som er kommunisert ut altfor dårlig og som bare kommer på toppen av det hele når man allerede er frustrert over andre ting, sier Johansen, som også forteller at de opplevde smålighet fra en kommuneansatt som riktignok helt sikkert kun fulgte ordre.

– Vi har to campingvogner stående utenfor skolen og en av eierne strakk en skjøteledning bort til en kontakt i veggen for å ha strøm til kjøleskapet. Men fem minutter senere sto der en kommunebil og ut kom det en mann som sa at ledningen måtte ut øyeblikkelig. Det bør være mulig å legge til rette for trenere og foreldre som bor utenfor skolene.

Tar gjerne et møte

Turneringsleder Petter Oseberg sier han har snakket med daglig leder Steve Sivertsen i HIF/Stein både i forkant og under turneringen og har fått med seg kritikken.

– Jeg har allerede snakket med Steve flere ganger, men vi tar gjerne et møte med HIF/Stein for å høre alle deres synspunkter og samtidig forklare dem hvordan vi opplever det hele. Det er ikke alltid like enkelt for oss å få kabalen til å gå opp og det er helt umulig å gjøre alle fornøyde, sier Oseberg, som ikke kjenner seg helt igjen i kritikken om antall klasserom.

– At de har bestilt seks klasserom er ikke noe jeg har fått med meg. Men det gjør ikke ting enklere når man først bestiller overnatting til under 90 personer og kommer 14 dager før turneringsstart og melder at man blir mange flere.

Når det gjelder kampoppsettet har arrangøren i alle år signalisert at turneringen starter klokken 09.00 fredag morgen og at alle deltagerlagene må være forberedt på å starte da. Mesteparten av lagene ankommer derfor Alta allerede torsdag og har da ikke samme problem som hammerfestingene som vil drøye lengst mulig med å ta turen over fjellet. Oseberg sier at turneringsledelsen også i år har signalisert det samme allerede før påmeldingen startet.

– Det er ikke slik at vi tror de med vilje setter oss opp tidlig fredag, men vi mener likevel at kampoppsettet kan forbedres og tilrettelegges bedre, sier Johansen.

Uteblir fra Hammerfest

En annen ting HIF/Stein-foreldre signaliserer på Facebook er at Alta-lagene ikke er flinke nok til å besøke turneringene som spilles i Hammerfest. Petter Oseberg innrømmer at påmeldingen har vært litt begrenset i vår.

– G Hagen-cup spilles i mars og da har ikke alle våre lag startet opp treningen, men vi var der med noen lag i vinter. Så har de i tillegg en miniturnering i månedskiftet mai-juni og der er jeg helt enig i at vi ikke var godt nok representert, sier Oseberg og forklarer:

– Hos oss har vi det slik at mygg- og minilagene våre rullerer mellom turneringen i Tverrelvdalen, Hammerfest og Øksfjord som arrangeres omtrent på samme tid. I år ble det dessverre slik at noen av lagene som skulle til Hammerfest ikke kunne reise av forskjellige årsaker. Der og da kunne vi ikke gjøre noe med det, men vi lover at vi vil være tilbake med flere lag neste år.

Vil ikke bytte

Johansen sier han håper Altaturneringen også neste år arrangeres med deltagelse fra HIF/Stein.

– Jeg har selv vært her siden jeg var liten gutt, og selv om jeg ikke har egne unger med lengre, så setter jeg av denne helga til Alta-tur. Vi liker å være her og det er i utgangspunktet en kjempefin turnering hvor vi koser oss sammen med resten av fotballfinnmark. Men når så mange foreldre klager, må vi som klubb ta det på alvor og diskutere problemene med arrangørklubben. Så skal vi eventuelt bruke litt tid på å roe ned foreldrene som ønsker seg til en annen turnering, avslutter sportlsig leder i HIF/Stein Frode «Juf» Johansen.