Porsangerværingen Viktor Wilhelmsen, som de fleste kjenner som en meget habil bluesgitarist og låtskriver, kommer med nytt album i september. Albumet blir hans første på egen finnmarksdialekt.

Ga opp engelsk

– Etter det forrige albumet begynte jeg å skrive nye låter, men jeg fikk ikke helt fram det jeg vil fortelle på engelsk, så da begynte jeg å synge litt på nordnorsk, og da kom tekstene på løpende bånd, sier Wilhelmsen, som forteller at det nye albumet får tittelen «Stjolne mea».

– Hvorfor denne tittelen?

– Det klinger jo fint, samt at jeg kommer fra en fiskeslekt og mea, som er et slags peilepunkt for hvor fisken står, er ofte hemmelig og noen har sikkert opplevd å få sine fiskeplasser stjålet, ler Wilhelmsen.

Inspirert av venn

På det kommende albumet byr Wilhelmsen på syv personlige spor på egen dialekt. Første singel heter «Til en venn».

– Sangen ble skrevet da jeg som forlover skulle holde en tale til en nær barndomsvenn. Den var bygget på et minne jeg hadde fra da vi var 7-8 år gamle. Jeg hadde vært uheldig og ødelagt en av hans leker, men turte ikke å si det, så jeg fant på en unnskyldning for hvorfor den var blitt ødelagt. Rett før jeg skulle hjem, spurte han meg igjen om hva det var som faktisk hadde skjedd, og sa: «Vi e venna Viktor, vi treng ikke lyge til kværandre». Han skjønte altså hva som hadde skjedd, og jeg måtte tilstå. Inspirert av dette minnet, men ikke bundet til det, skrev jeg denne låta. Den prøver rett og slett å si noe om hva ekte vennskap er for meg, og nok for mange andre og, sier han.

Trio på turnè

Med seg på albumet har han fått Mattis Kleppen på bass, Bjørn Ola Ramfjord Johansen på orgel og Kenneth Kapstad på trommer.

– Vi skal snart ut å spille og da blir vi en trio med gitar, bass og trommer. Vi håper å komme til Alta med tid og stunder, sier Wilhelmsen som debuterte med EP-en «Miles To Go Before I Sleep» i 2014 og hans første fullengder «Riddles and Rhymes» fra 2015.