– Det finnes ingen leiligheter eller kommunale tomter i Talvik, og det er svært få hus på markedet. Derfor er det nærmest umulig for unge å etablere seg i Talvik når det er på tide for ungdommen å flytte hjemmefra, sier Vidar Kristoffersen i Alta hybelbygg AS.

Han mener Alta kommune ikke har klart å legge til rette for boligutvikling i Talvik. Alternativet blir å flytte ut av bygda.

Bygger nytt

Det er Alta hybelbygg AS som skal bygge på tomten nedenfor Talvik bo- og servicesenter.

Planen er et to etasjes bygg med fire leiligheter hvor hver leilighet vil ha et bruksareal på 60,9 kvadratmeter. Selskapet eies av Vidar Kristoffersen og Bengt Andersen.

– Vi skal bygge rimelige leiligheter som gjør det er mulig for unge i etableringsfasen å fortsatt kunne bo i Talvik og komme inn på boligmarkedet, hevder Kristoffersen.

Det bygget som står på tomta i dag skal rives.

– Det er falleferdig og holder nesten på å ramle i hop av seg selv, mener Kristoffersen.

VIL BEHOLDE UTSIKTEN: Det nye bygget vil ikke ta ytterligere av utsikten til Talvik bo- og servicesenter. Foto: Tegning Ing. Vidar Nilsen

Ingeniør Vidar Nilsen har tegnet det nye bygget, som er vesentlig lavere enn det bygget som står der i dag. Han forklarer også at bygget vil bli plassert slik at det ikke vil ødelegge ytterligere for utsikten til beboerne på Talvik bo- og servicesenter.

Han anslår at eksisterende bygg er over 9 meter høyt, mens det nye bygget vil på høyeste punkt være 6,5 meter over grunnmuren.

Leilighetsbygget vil også bli trukket litt lengre ned mot veien. Dermed vil det bli større avstand mellom bygningene enn det som er tilfelle i dag.

Mer sentralt med ny vei

Kristoffersen mener den nye veien har gjort Talvik til en mer attraktiv plass å etablere seg og ser på det nye byggeprosjektet som et friskt innslag i bygda.

– Det tar faktisk ikke mye lengre tid å kjøre til Talvik enn det gjør å kjøre til Rafsbotn eller øverst i Tverrelvdalen, mener Kristoffersen.

Nå gjenstår det bare for Alta kommune å behandle byggesøknaden. Det har ikke kommet noen protester fra naboene rundt.

– Er vi heldig kan vi starte byggingen allerede i høst, mener han.