Nå er det slett ingen selvfølge for alle klasser å få dra på leirskole lenger. Sjetteklassegjengen på Øvre Alta skole lagde like godt sin egen leirskole. Med noen gode bekjentskaper på Rolvsøy, og foreldre som sto litt på, dro hele gjengen til Rolvsøy ei hel skoleuke til ende.

Først med buss til Havøysund, og litt guiding om terrenget underveis. I Selvika så de på gamle steinaldertufter og i Havøysund fikk de en flott omvisning i vindmølleparken.

– Da vi kom til Gunnarnes ble det innlosjering, og foreldregruppa på Gunnarnes skole hadde laget pizza og så ble det full pizzafest, forteller Lars Krempig, pappa, turglad reiseleder og fotograf.

På Gunnarnes skole er det ti elever fra fire nasjoner, så det ble en internasjonal gjeng som hang sammen denne uka.

For ungene fra Øvre Alta var det en ny opplevelse å være så tett på kysten og havet.

LEIRSKOLE PÅ ROLVSØY: 6. klasse på Øvre Alta skole hadde en fantastisk uke på Rolvsøy. Foto: Lars Krempig

Syklet mye

Alle hadde med seg sykler, så man syklet mye rundt på øya, og syklet til yttersida der de fikk leie båter av de som har turistfiske. Elevene fisket blant annet sin egen fisk til middag, og på menyen ble det torsk, steinbit, brosme og kveite.

– Vi var jo ekstra heldige da, som hadde med oss superkokken Terje Larsen, som sammen med en håndfull elever lagde den beste fiskemiddagen jeg har smakt på flere år, forteller Krempig.

De hadde også en fantastisk vandretur til ei bortgjemt strand der elevene badet og fiska og hadde opplæring i kart og kompass. Da redningsselskapet kom på besøk, fikk elevene hoppe i havet i redningsdrakter. De la dessuten inn en artig dag med rydding og vasking på og utenfor nærbutikken.

– Og så hadde vi en skikkelig søppelaksjon og plukket plast i fjæra, forteller han.

Disko i naustet

Ett av høydepunktene var kanskje teltturen ut til noen «reservebesteforeldre». Der var de med å sette poteter og hadde full grillfest.

– Så ble det disko i naustet til langt på natt, ler Krempig.

Til og med for turvante Lars Krempig ble dette en fantastisk tur.

– Alle vi foreldre som var så privilegerte å kunne ta oss fri og være med på denne turen hadde det fint. Det var kjempeartig å bli kjent med klassen til datteren min. Og en kan trygt si at dette også var en leirskole for oss voksne, slår han fast.

Han vil oppfordre andre til å prøve å få til leirskoleopplegg i nærmiljøet, og som barna fra furuskogen i Øvre Alta – gjerne til kysten, som Hakkstabben, Sørøya eller Rolvsøya.

– Det er nok viktig å ha nok voksne. Vi var seks foreldre pluss læreren, og det var veldig fint, råder han.

Til slutt ønsker Krempig å rette en stor takk til alle på Rolvsøy, for lånet av skolen og til alle som tok så positivt imot dem.