Finalen gikk av stabelen torsdag formiddag i Alta sentrum, hvor Elvebakken skole stilte med tre lag. Vinnerlaget, Elvebakken 3, kom inn på tiden 3.56.63 mens Elvebakken 2 lå over halvminuttet bak med 4.34.33.

På tredje plass, bare sju sekunder etter, kom Bossekop 2. Vinnerlaget bestod av Liz Evy Olsen, Lea Tekzine Røsberg og Benjamin Holmgren, alle fra 5A.

– Jeg synes det var bra at vi fikk det til i finalen, sier Benjamin, som for anledningen er utnevnt til lagkaptein.

Gjennom energikampene lærer 5. klassingene om energi og energioverganger og målet er å gi elevene forståelse for energibegrepet. For eksempel hva som er forskjellen mellom stillingsenergi og bevegelsesenergi.

TOK HJEM SEIEREN: Elvebakken 3 tok hjem finaleseieren i Energikampen og fikk sine velfortjente premier utdelt av Geir Kristoffersen. Fra venstre Liz Evy Olsen, Lea Tekzine Røsberg og Benjamin Holmgren, alle fra klasse 5A ved Elvebakken skole. Foto: Lill Vivian Hansen

I finalen deltok 10 lag med 5. klassinger fra nesten alle Alta-skolene. De innledende rundene har hver enkelt skole avholdt i forkant av finalen.

– Vi er veldig fornøyd med innsatsen og med at elevene ser ut til å kose seg, sier Marianne Kjeldsberg, ved Nordnorsk Vitensenter Finnmark, som sammen med Newton Alta står bak arrangementet.

Årlig arrangement

Det er andre året finalen i energikampen blir avholdt i Alta sentrum og arrangørene håper at dette vil bli et årlig arrangement.

– I år er vi litt proffere enn i fjor og har fått med både musikk og speakeranlegg,  forteller Geir Kristoffersen, regneveileder i Alta kommune, som ser for seg at energikamp-arrangementene i Alta vil vokse i årene som kommer.

Egen energikamptilhenger

Kristoffersen håper at Alta om ikke så altfor lenge vil kunne stille med egen energikamptilhenger, dagens henger må nemlig lånes når kampene går av stabelen. I tilhengeren er alt utstyret som trengs til de lokale kampene – i alt fem ulike aktiviteter.

– Vi håper på at næringslivet i Alta kan være med å bidra, de har alltid vært positive, sier Kristoffersen.