– Han skal gjennom en siste test i dag og håpet er at han kan melde seg klar til søndag, sier Alta-trener Rune Repvik om situasjonen til midtbanespiller Mahktar Thioune som grunnet trøbbel med låret ble anbefalt å stå over onsdagens cupkamp der Alta ble slått 2-0 av Ullensaker/Kisa.

Laget kom ikke hjem etter cupkampen, men har i stedet fått trene på Jessheim stadion der cupeventyret sluttet onsdag.

– I stedet for å gå oppå hverandre hele tiden har vi gitt spillerne fri i dag. Jeg skal selv til Oslo for følge treningen til Vålerenga og kanskje blir flere med dit, sier Repvik og forteller at helgas motstander Brumunddal, som ikke har tatt poeng siden de vant seriestarten mot Kjelsås 17. april, har tatt «samling i bunn» etter sju strake serietap.

Forventer krig

– Bærum vant greit 4-1 sist helg og i Brumunddal er man klar over at fortsetter man på samme nivå så rykker man ned. Så de skal ha hatt et møte i klubben og slike møter kan gi et løft. De tapte 3-1 mot Lillestrøm i cupen, men ledet 1-0  og det sto 1-1 til pause. Vi er nok et bedre lag en Brumunddal, men det blir en krig og den vinner vi ikke om vi ikke er klare for det som møter oss.

Må sone

Repvik får i løpet av fredag ettermiddag beskjed om Thioune kan spille kampen, men det som er sikkert er at Alta-guttene må klare seg uten kaptein Mats Frede Hansen som må sone for tre gule kort. Inn i midtforsvaret sammen med Øyvind Veseth Olsen og Thomas Båtnes Braaten kommer enten Andreas Markussen eller Aleksander Bjørnvåg.

– Begge har gjort det veldig bra for Alta 2, så det blir en av dem uten at jeg i dag kan si  hvem av dem som får sjansen fra start, avslutter Repvik.