Alta møter i klokken 18.00 i etterdag Ullensaker/Kisa i cupen (se kampen her) og selv om motstanderen fra OBOS-ligaen er favoritter stiller Alta-trener Rune Repvik med det beste mannskapet han har tilgjengelig. Et avansement til tredje runde vil generere mye penger og Alta IF vil derfor gjøre alt de kan for å vinne i stedet for å spare spillere til seriekampene.

–  Vi har et sterkt ønske om å gå videre og få hjemmekamp mot en god motstander i tredje runde, så kampen er viktig for oss. Ikke minst økonomisk betyr det mye å komme til tredje runde, sier han.

Han må derimot klare seg uten midtbanespiller Mahktar Thioune som har slitt med et lår i sesonginnledningen.

– Han er litt stiv i låret og har vært hos fysioterapeuten sin i Stavanger (der familien bor) som rådet han å stå over i frykt for at skaden skal bli verre. Men vi håper å ha han klar til søndagens kamp, sier trener Rune Repvik som trolig erstatter Thioune med Felix Adrian Jacobsen på midtbanen.

Stor tro

Alta-treneren har stor tro på seier på Jessheim stadion til tross for at motstanderen holder til i en divisjon over.

– Allerede da jeg så oppsettet tenkte jeg at vi har en fin mulighet og jeg har fortsatt sinnsyk stor stor tro på seier. Jeg har gode minner fra 2013 da vi på bortebane og som 2. divisjonslag slo ut Strømmen som spilte 1. divisjon. Vi er i god flyt og har en sterk mentalitet i gruppa, sier Repvik som også kjenner god til statistikken når det gjelder restitusjon.

– Vi har en restitusjonsdag mer enn dem bak oss siden vi spilte lørdag og dem søndag. At de i tillegg spilte 70 minutter med ti mann kan være utslagsgivende om de stiller med samme mannskap. Statistikken gir oss i alle fall en fordel, og jeg har som sagt stor tro på at vi skal bite fra oss, men så er ikke statistikken alltid til å stole på, sier han med et smil.

Blir i sør

Søndag venter seriekamp mot Brumunddal og Alta-guttene kommer ikke hjem mellom de to kampene.

– En ting er reisebelastningen, men vi sparer ganske mye penger på å bli og det er i første rekke av økonomiske årsaker at vi har valgt den løsningen, sier Repvik.

I samarbeid med NRK streamer altaposten.no ettermiddagens kamp noe som betyr at Frank Halvorsen og Øystein Esjeholm tar seg av kommenteringen.