Fotballen ruller for fullt igjen etter en lang vinter, og denne helga er det kickoff for både Alta IF og BULs rekruttlag i 2. divisjon. Sondre Andersens fotballdamer møter Furuflaten borte på lørdag, mens BUL 2 får en tøff start med bortekamper både mot Fløya 2 og Tromsø. Andersen mønstrer et ungt lag, men har fått inn noen rutinerte damer som kan vise vei. Likevel tror han at prestasjonene kommer til å variere veldig.

– Vi gleder oss til å komme i gang, men det er vanskelig å vite hvor vi står i forhold til de andre lagene. Vi har ikke spilt en eneste treningskamp siden Kraftlagsturneringen i mars. Der fikk vi en del svar på hva vi måtte jobbe med i tida fram mot seriestarten, forteller Andersen.

– De fleste spillerne på laget er mellom 16 og 18 år gamle. Det vil være naturlig at et så ungt lag vil svinge en del i prestasjonenene, og det er der utfordringen ligger. Klarer vi å stabilisere oss på vårt toppnivå kan det bli veldig bra. Jeg tror vi kan slå alle lag i denne divisjonen på en god dag, mener Alta IF-bossen.

Han er spent på hva morgendagen bringer. Furuflaten tapte sin serieåpning 0-7 borte mot Tromsdalen for en uke siden.

– TUIL er trolig det beste laget i divisjonen, så resultatet i den kampen betyr ikke all verden. Vi vet at vi møter et fysisk sterkt lag på lørdag, og må trøkke skikkelig til i duellspillet for å ha noen mulighet til å ta poeng. Samtidig har vi mange gode fotballspillere i troppen, så jeg har trua på poeng, sier Andersen.

Spillerstall Alta IF:

Målvakter:

Julia Henriksen Krogh

Nathalie Kristiansen

Alice Balto

Forsvar:

Jenny Mannsverk

Victoria Wisløff

Johanne Romsdal Lian

Hege Kvålshagen

Trude Johansen

Emilie Kristiansen

Kristine Paulsen

Midtbane:

Berit Elisabeth Mannsverk

Mia Mannsverk

Hedda Eline Haugsnes

Aurora Hustad Johansen

Karianne Thomassen

Emilie Slettli

Carine B. Kristensen

Angrep:

Camilla Krogh

Frida Foslund

Sandra Iselin Sara

Lone Olaussen

Lisa Klepp Kristensen