Alta, Tromsø og Bodø har som oftest delt triumfene i regionsmesterskapet i håndball mellom seg. I år var det de to sistnevnte byene som regjerte. Arrangørbyen Tromsø vant J16-klassen og ble nummer to i G16-klassen, mens Bodø vant G14- og G16, og tok andreplassen i J16. Valnesfjord var den eneste klubben som hamlet opp med Bodø HK og Tromsø HK. De var det beste laget i J14-klassen.

To BUL-bronser

Selv om det ikke ble noen finalekamper på lagene fra Nordlysbyen var det mange unge altaværinger som kunne reise hjem fra Tromsø med hevet hode. BUL vant to bronsefinaler, nærmere bestemt i klasse G14 og G16. 14-årslaget tapte 11-23 for Bodø i semifinalen, men klinket til med 27-21-seier over Tromsø i bronsefinalen. 16-årslaget tapte 21-26 for Tromsø i semifinalen, men var tilbake på vinnersporet da Sørreisa ble slått 27-21 i bronsefinalen. Alta IF ble for øvrig nummer fem i G14-klassen. De slo Sørreisa 23-21 i kampen om femteplassen.

Godt fornøyd

For Alta IF ble det med den ene bronseplassen. Denne var det klubbens J16-lag som sto for. De tapte knepent 15-16 for Bodø 3 i semifinalen etter å ha vunnet pulja, men slo Bodø 2 18-16 i bronsefinalen. Trener Hans Jacob Kåberg var godt fornøyd med helgas prestasjoner.

– Jeg synes vi har all grunn til å være tilfreds, både når det gjelder innsatsen i regionsmesterskapet og sesongen sett under ett. Det har vært en fantastisk reise. Vi gikk fra å være underdogs før sesongstart til å bli en vinnerkandidat i sluttspillet. Jentene har hatt voldsomt fremgang, spesielt på det psykiske plan. De har blitt utrolig mye sterkere mentalt i løpet av sesongen, forteller trener Hans Jacob Kåberg.

Avslutning i kveld

Han forteller at det var små marginer som skilte dem fra en finaleplass.

– Defensivt leverte vi en meget god semifinalekamp mot Bodø 3, men vi scoret bare to mål de siste 14 minuttene. Det ble dessverre utslagsgivende, sier Kåberg, som fikk se et tett og spennende oppgjør mot Bodø 2 i bronsefinalen.

– Vi var i føringen stort sett hele veien, men det var aldri mer enn ett eller to mål som skilte. Slike kamper er alltid ekstra artig å vinne, smiler han.

I kveld samles spillerne i alpinbakken, der sponsorene har ordnet en avslutning for laget.

– Nå er sesongen over, og vi kan se tilbake på mange lærerike og morsomme øyeblikk. Å delta i Bringserien har vært veldig givende selv om det resultatmessig ble en tøff affære, avslutter han.

BULs J16-lag måtte ta til takke med femteplass. De endte sist i pulja, men slo Landsås 31-14 i kampen om femteplassen.

Tøft for «Skogen»

Nerskogen IL var det eneste finnmarkslaget i klasse jenter 14 år. De endte sist i pulja, men imponerte da de klarte 12-12 mot gruppevinner Svolvær. I kampen om syvendeplassen ble det 12-14-tap for Stokmarknes.