Mange unge forbinder nok Bossekopmarkedet med boder, der både spekepølser, lefser, skaller og håndverk selges. Markedet ble riktignok flyttet til Alta sentrum under Borealis i år, men hører definitivt hjemme i Bossekop, der det er historisk sus over vinterlig handelsvirksomhet. BUL har pleid å stelle i stand arrangementet både i desember og mars.

Markedet var i sin tid ekstremt viktig for utveksling av varer mellom kyst og innland. Samer fra både Kautokeino, Karasjok og Porsanger deltok og solgte reinkjøtt, skinn, skaller og andre attraktive varer til lokalbefolkning og tilreisende. Som vi ser av bildet var det ikke få reinraider som dukket opp.

Til gjengjeld kunne de ta med seg fisk, mel og andre viktige varer i retur, ikke ulikt verdekulturen som gjorde at man byttet varer på naturlig vis.

Bossekop var en arena med faste markedsdager, nemlig 3. mars og 1. desember. Postkortene til Gunn Rigmor fanger stemningen fra gamle dager. Det var postkort som ble solgt fra Alta bokhandel. Av kortet kan man også lese at det er sendt i 1939, men vi har ikke eksakt dato for når bildene er tatt.