Drøyt 700 mennesker la turen til Mathisdalen 2. påskedag, med mål om naturopplevelse, kos og ikke minst å trekke opp den største fisken fra det både populære og svært så rike fiskevannet.

Det er et stykke unna rekorden fra 2015, da over 900 kom. Men leder i Kåfjord jeger- og fiskerforening, Arne Pettersen, er ikke skuffet av den grunn:

– Vi fikk det kanonfint, med masse fornøyde deltakere, godt vær og et vel gjennomført arrangement. Selv om vi økonomisk ikke går i pluss, så ble dette meget bra. Ubeskrivelig bra, oppsummerer Pettersen.

Bredt tilbud

Hovedmålet med den årvisse konkurransen er å få folk ut i naturen. For å få dette til har foreningen i tillegg til isfiskekonkurransen bygget opp et stort tilbud i Mathisdalen og i området rundt.

– Vi har billige fiskekort i Mathiselva, hvor vi opplevde en kraftig økende interesse etter at det ble åpnet for laksefiske her. Vi har hyttene ved Paulsenvann og ved Ongajervi, som benyttes til både korte turer og til lengre jakt- og fisketurer. Vi inviterer til aktivitetsdager, og vi tar imot besøk fra skoleklasser, barnehager, flyktninger og fra kommunale institusjoner.

– Vi ser jo at vi får flere medlemmer som følge av aktivitetene, men med 300 medlemmer så er det ikke for å få enda flere vi driver med dette. Det er et tilbud vi ønsker å gi til folk, sier han.

Roser utvalgene

Pettersen, som har sittet som formann i ni år, skyver æren for det som er bygget opp i Mathisdalen og områdene rundt over på utvalgene i Kåfjord JFF:

– Takket være de velfungerende utvalgene, så har vi fått en veldig fin utvikling, med flotte anlegg og gode aktiviteter. Utvalgene og deres medlemmer tar ansvar og gjør en utrolig fin jobb.

– Er du stolt?

– Ja! Jeg er stolt av anleggene våre, og stolt over hva vi har fått til. Vi ser også at folk setter pris på dette. Etter isfiskekonkurransen på mandag fikk vi masse skryt fra fornøyde deltakere. Vi ser også at anleggene våre tas vare på, noe som tyder på at folk setter pris på tilbudet vi gir. Det er godt å se, sier han.