– Det var det minste jeg kunne gjøre, da jeg så hvordan de jobbet og sto på i timesvis. Da de tok en pause og satte seg på noen stoler på utsiden av huset, varmet jeg opp rundstykker og en pose med kanelsnurrer og bar ut til dem, sier Mølmen Olsen som er nabo til rekkehuset i Myrveien som brant ned natt til lørdag.

– Guttene ble så glade og takknemlige. De var søkkslitne og noen av dem hadde stått på i 17 timer da den snille damen kom ut med kaffe og påsmurte rundstykker lørdag formiddag, sier brannsjef i Alta kommune, Knut Suhr, som er den som tar kontakt med Altaposten for å fortelle om den koselige gesten.

Suhr bekrefter at brannen var litt av en utfordring.

– Vi har ikke hatt en større utfordring på masse, masse år. Ja, jeg mener den var verre enn Trio-brannen i Alta sentrum, i alle fall med tanke på at det var så mange folk involvert, sier Suhr, som er veldig glad for at det ikke gikk liv tapt.

– Da vi kom til stedet hadde politiet fått kontroll på alle beboerne og vi var dermed sikre på at det ikke var folk inne i leilighetene. Det i seg sjøl er en veldig stressfaktor, hvis man må inn å søke etter folk.

De fire leilighetene som tilhører rekkehuset som begynte å brenne er totalskadet i brannen, og flere har mistet alt de eide. Hilde Mølmen Olsen sier at den natta er noe av det verste hun har opplevd.

– Jeg kan ikke huske å ha vært så redd så lenge noen gang. Jeg var helt avhengig av vindretningen for at ikke brannen skulle spre seg over til min leilighet, som er den som ligger nærmest, sier Hilde, som føler med dem som har mistet alt.

– Det er virkelig supertrasig, samtidig er jeg så glad for at ingen mistet livet.

Hilde forteller at alle som var berørt fikk tilbud om krisehjelp.

– Det kom folk og snakket med oss og jeg er imponert over det apparatet vi har i Alta når kriser oppstår, sier Hilde, som sier at det tross alt finnes lysglimt oppi det hele.

– Vi som naboer har kommet hverandre nærmere. Jeg har hatt folk til meg på kaffe og i dag kommer en nabo på middag. Det er bare synd det må en brann til før man inviterer naboene inn, sier hun.

Nå tenker Mølmen Olsen at neste skritt vil være å ta brannsikkerehet med inn i boligbyggelagets neste møte.

– Vi er nødt til å se på muligheten for å seriekoble røykvarslere. Det er en sikkerhet når man bor slik som dette, mener hun.