Med seier over Kragerø fredag kveld spiller Alta 2. divisjon også neste sesong. Da kan ikke søndagens motstander Urædd hente inn forspranget til Alta-guttene selv med seier i Altahallen.

– Vi har fokusert inn mot fredagens kamp og satser alt på å sikre plassen allerede da. Men skulle det ikke gå har vi heldigvis en ny sjanse søndag når nettopp Urædd er motstander. Å ha to matchballer i løpet av en helg er greit, sier spillende trener Ottar Pettersen.

Harstad som ligger sist på tabellen er allerede klare for nedrykk.

Tett som hagl

Fredagens motstander Kragerø ligger på plassen foran Alta på tabellen og blir sammen med Tjølling på åttendeplass passert om Alta vinner kampen. Man klatrer samtidig opp på samme poengsum som  Sandefjord 2 og Vestli. Med seier også søndag er man på samme poengsum som Bodø 2 på femteplass når tabellen settes opp søndag kveld.

– Det er utrolig tett og spennende. Vinner vi fredag kan vi slippe skuldrene ned både mot Urædd søndag og i de to siste kampene borte mot Kragerø og Ski 7.- og 8. april, sier han.

Full tropp

Pettersen og lagkameratene har studert Kragerø på video.

– Vi har ikke møtt dem tidligere denne sesongen da denne kampen er utsatt fra tidligere i vinter. Så det blir spennende å se hvordan vi står mot dem. Vi har lagt en plan om hvordan vi skal slå dem, så får tiden vise om planen er god nok, avslutter Pettersen som har hatt litt småskader i troppen denne uka, men spillerne har selv meldt seg klar til helgas kamper.

Kveldens kamp starter klokken 19.00 og knappe halvannen time senere kan Alta-guttene juble for 2. divisjon også neste sesong dersom de beseirer gjestene fra Kragerø.