Over 240 ungdommer fra hele Finnmark gledet publikum med hele fire forestillinger i Alta kultursal, da UKM (Ung Kultur Møtes) gikk av stabelen i helgen.

– Eksotisk

Madeleine Fallong (18) fra Fredrikstad i Østfold og Maren Øversveen (18) fra Lillehammer i Oppland, som var på UKM Finnmark i forbindelse med sitt engasjement i URG – Ungdommens ressursgruppe. URG jobber for å gjøre UKM enda bedre, og jentene satte stor pris på å få oppleve kulturfesten.

– Vi kom til Alta torsdag og har vært med hele helgen i kultursalen. Veldig spennende og utrolig flott at UKM Finnmark har invitert oss og fem andre URG-ere fra hele landet, sier 18-åringene som fikk teste ulike finnmarksopplevelser i løpet av helgen.

– Vi har fått være med på scootertur på fjellet, sovet i lavvo ved Altaelva og spist reinkjøtt. Veldig eksotisk for oss som er sørfra, sier jentene fornøyd.

De ble litt overasket over at de ikke fikk se reinsdyr i Alta.

– Jeg var sikker på at da vi landa på flyplassen så ville vi se masse rein overalt, men vi har ikke sett noen, sier Fallong.

– Har forbedringspotensial

Hun og de seks andre URG-erne var i Alta for å gi tips om hvordan UKM-arrangementet i fylket skal bli bedre.

– Funnet noen forbedringspunkter?

– Joda, vi har sett at man kan bli bedre på flere punkter. På UKM i Østfold og Oppland, hvor vi kommer fra, er det for eksempel ungdommene selv som også er sjefer for hver enkelt gruppe, både bak og foran scenen. Her i Finnmark har de voksne ansvaret, så det er noe vi skal ta opp når det hele skal evalueres i løpet av kort tid, sier Fallong og Øversveen.

– Flott innsats av alle

De påpeker dog at helgens innsats fra ungdommene, det være seg innslag eller crewet bak scenen, har vært helt fantastisk, og en ting som de har satt pris på, er bredden i de ulike sceneopptredene.

– Det har vært stor variasjon i de som har servert alle de flotte innslagene på scenen. Vi i URG har observert mest hva som skjer bak scenen, for det er faktisk her det meste foregår. For uten logistikk og klargjøringer bak scenen, så kan ikke de som skal opptre gjøre det bra. Innsatsen til ungdommene bak har vært utrolig god. Vi takker for at vi fikk komme å være med på kulturfesten. Dette er første gang vi har besøkt Finnmark, og det ga virkelig mersmak, så vi kommer gjerne igjen, sier de to URG-erne.