På impulstur til Lahti-VM

Under en time etter at de fikk ideen satt guttene i bilen på vei mot Lahti-VM.

KJØPTE VEIMAT Bjørn Agnar Mannsverk og Svein Ove Thomassen brukte ikke lang tid på å bestemme seg da ideen om å bruke natta på å kjøre til Lahti ble lansert. Men først en kort stopp i Bossekop for å handle veimat. Foto: Magne Ek

pluss

– Det var mot slutten av United-kampen at Bjørn-Agnar spurte om vi skulle kjøre til Lahti for å heie på Finn Hågen. Jeg spurte fruen hva hun mente om det og hun svarte ja med en gang, sa Svein Ove Thomassen i går kveld.

– Hun trodde nok ikke jeg mente det, men nå er vi på vei, la han til med et smil.

Klokken var rundt ni i går kveld da A-sporten møtte Thomassen og kompisen Bjørn-Agnar Mannsverk på Bunnpris i Bossekop der de stoppet for å handle inn brus og litt enkel proviant til den 120 mil lange turen.

– 120 mil er bare en svipptur. Vi regner med å komme fram på morgenkvisten, i god tid før Finn Hågen starter ut på prologen.

– Artig med kjentfolk

Tidligere i uka har flere tverrelvdalinger startet samme vei. I går fulgte også mamma og pappa Krogh etter sammen med en av langrennsstjernens tanter.

PÅ VEI TIL STADION: Finn Hågen Kroghs mamma Ragnhild Tangen (t.v.), pappa Arild Krogh (fotograf) og flere andre tverrelvdalinger er på plass i VM-byen. I dag håper de på sprint-gull til bygdas store helt.Foto: Arild Krogh

 

– Det er alltid hyggelig når det kommer folk hjemmefra for å støtte meg. Å både se og høre kjentfolk er bare artig, så jeg håper de virkelig gir lyd fra seg under løpene, sa Finn Hågen Krogh da A-sporten snakket med han tidligere denne uka.

Mannsverk og Thomassen hadde ikke lagt store planer, sett bort fra at de skulle til VM-byen.

– Hvor lenge vi blir vet vi faktisk ikke. Vi får ta det etter hvert. Men vi skal i alle fall se sprinten, og forhåpentligvis se Finn Hågen gå VM-finale og kjempe om gull, sa duoen før de startet på det de på først beskrev som en koselig titimers biltur.

GULLKANDIDAT Tverrelvdalingen Finn Hågen Krogh er en av favorittene før dagens VM-sprint. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Nei, ikke skriv det. Vi kjører alltid pent, så det går nok litt lengre tid.

Finaler klokken 16.30

Finn Hågen Krogh og alle de fire andre som har plass i den norske sprinttroppen var før løpet ansett som medaljekandidater. Altaposten.no vil komme tilbake til tverrelvdalingens første VM-løp i løpet av ettermiddagen.

Finalene starter klokken 16.30.