Årets lokale UKM-mønstring (Ung Kultur Møtes) bød på et hav av unge talenter, som virkelig fikk vist seg frem i Alta kultursal torsdag kveld.

Se alle bildene i karusellen over.

De fleste artistene bød på levende musikk, og det råder ingen tvil om at det komponeres mye og masse flotte melodier og tekster rundt omkring på diverse ungdomsrom over hele Alta for tiden. For var det var mange å bli imponert over, og som gleder en som elsker musikk. Så var det alle de unge soloartistene som hadde laget flotte selvskrevne melodier, som helt klart berørte både meg og publikum denne kvelden.

Godt innhopp

I tillegg til mange musikalske talenter, fikk vi også oppleve at Alta har utrolig mange ungdommer som har store talenter innen teater, drill og ikke minst dans. Og i sistnevnte sjanger imponerte blant annet duoen Comess stort, med et herlig dansenummer som bød på stor innlevelse og imponerende bevegelser. Etter at de var ferdig fikk publikum vite at Vegard Bjørsmo hadde steppet inn på kort varsel, og faktisk kun hadde danset i to dager. Hvis det stemmer, så lukter det talent lang vei, og dans bør helt klart være noe han burde fortsette med.

Melodiske talenter

Innslagene holdt høyt nivå og hadde sine egne særpreg. Jeg er glad jeg ikke satt i juryen, som helt sikkert ikke hadde noen lett oppgave, for mine favoritter for kvelden var mange. Blant annet Charlotte Jenssen, som stilte opp med to selvskrevne melodier som het «Just a little» og «When i held ya». To flotte låter som også fikk frem at hun har en stor stemmeprakt, som hun bør bygge videre på, mens 18-åringen Alexandra Simonsen ikke bare spilte flott på gitaren, men hun hadde laget en nydelig melodi, som ble takket med stormende jubel.

14 år gamle Eirik Lyng, som for første gang deltok på UKM alene, bød på en veldig godt produsert poplåt - med nordnorsk dialekt, og hans unge stemme løftet melodien flere hakk. Her lukter det en liten hitlåt lang vei.

Med en selvskreven poplåt «Girl I Used To Know», så imponerte også 18 år gamle Madelén Guttormsen med en knakende god melodi, før ungdommene i det nystarta teateret, Lille AkuttTeateret fikk frem latteren både her og der, med sin lefling med alle rosabloggere. Seks dyktige unge ungdommer som vi helt klart vil se mer av i framtiden.

Stor bredde

Det hele ble avsluttet med den unge duoen Liv Margrethe Andersen og Kristian Vegge, som fremførte to låter. En av disse, en melodi de hadde skrevet selv,  het «In Between». Også her fikk vi høre at Alta innehar flotte musikalske talenter, som ikke bare skriver mektige melodier, men som også er dyktige på livefremførelse. Liv Margrethe Andersen, som hadde bursdag, ble også takket av publikum, som reiste seg opp og sang gratulerer med dagen. Og den gesten fra publikum var en rød tråd hele kvelden, for alle støttet de artistene med stormende jubel etter hvert eneste nummer - i god UKM-ånd. For dette er ikke en konkurranse, men skal vise bredden av det unge kulturlivet i byen, og det fikk vi virkelig sett og hørt til det fulle denne kvelden.

Nå er et bare på glede seg til fylkesmønstringen som går av stabelen i mars måned.

De som gikk videre til fylkesmønstringen var:

  • Charlotte Jenssen med bildet «Sint Hund»

  • Emilie Thomassen med fotografiet «Hjelp»

  • Ung Arrangør med Elisabeth Myrland

  • Konferansiér med  Mina Emilie Wahl Jonas

  • Eirik Lyng med låten «Hvis æ va han»

  • Comess med dansen «Murder Song»

  • Stuck In North med låten «Medisin»

  • Madelén Guttormsen med sangen «Girl I Used To Know»

  • Liv Margrethe & Kristian med låten «In Between»