– Kjæresten min leier en leilighet her. Og da jeg fikk mulighet til å ta fri fra jobb for å reise til Mallorca hvor jeg kan trene akkurat når jeg vil så var det ikke så mye å tenke på, sier Alta-jente og triatlet Martine Hoaas (25) som «flyttet» til øya i romjula og blir der til starten av april.

Kjæresten Dan Erik Hansen er syklist og var sist sesong en del av Varanger sykkelklubbs lag sammen med blant andre kvibyværingen Odin Foldvik Eikeland (23).

– Det passer meg veldig bra at Martine og Dan Erik bor her hele vinteren. Da har jeg noen å bo og trene sammen med i de periodene jeg oppholder meg på Mallorca, sier Foldvik Eikeland som blir på den spanske ferieøya til søndag når han returnerer til studiene i Tromsø.

Endret treningsopplegg

Når Hoaas slipper å tenke noe annet enn trening, mat og søvn så har hun lagt litt om på treningsopplegget.

GODE FORHOLD Mallorca er et perfekt treningssted for både triatleter og syklister. Martine Hoaas får tidenes sesongoppkjøring når hun nå blir på øya helt fram til april. Foto: Dan Erik Hansen

– Jeg har fått et treningsopplegg som innebærer sju dager mengdetrening og en dag fri før jeg går på fire dager med litt hardere økter og en ny fridag. Ukentlig blir det totalt mellom 20 og 25 timer trening, sier hun og legger til:

– Men jeg vet ikke hvordan dette opplegget vil påvirke meg, så jeg er litt spent før sesongen starter.

Hun har derfor ikke fastsatt konkurranseplanen for kommende sesong.

– I den første planen hadde jeg satt opp Ironman Lanzarote allerede 20. mai, men nå er jeg ikke like sikker. Det som er helt sikkert er at jeg deltar i Ironman 70.3 (halvironman) i Haugesund 1. juli og på Norseman (fullironman) 5. august. Følelsen underveis og etter konkurransen i Haugesund vil avgjøre hvordan resten av høsten blir. Hva jeg gjør før Haugesund må jeg avgjøre når jeg har fulgt det nye treningsopplegget en stund og jeg får kjent hvordan kroppen responderer.

– I høst deltok du i VM. Blir det ikke VM på deg denne sesongen?

– Jeg tror ikke det, men som sagt er ikke planene spikret. Uansett så er Norseman mitt hovedmål den kommende sesongen.

Tirsdag var det langt fra sydenvarme på den spanske ferieøya.

– Det var faktisk sludd og to-tre grader, sier Hoaas som må kjøre et stykke for å finne et oppvarmet basseng.

– Det er heldigvis ikke så lenge igjen før det blir varmere i været og jeg kan ta svømmeøktene i sjøen. Men per nå må jeg kjøre til en av nabobyene for å finne et oppvarmet basseng. Det ene bassenget de har, i den lille byen vi bor  i, er ikke oppvarmet. Jeg prøvde en økt der, men det var veldig kaldt og jeg kjente et savn etter Nordlysbadet. Etter den økta ble det litt prat blant lokalbefolkningen om «hun gale fra Norge».

Mye læring

Mens Odin Foldvik Eikeland har oppholdt seg på Mallorca de siste to ukene har han fått trene med profflaget Team Joker Icopal.

– Jeg vil understreke at det ikke er snakk om å bli en del av laget, så de ryktene kan jeg avskrive med en gang, sier han med et smil før han legger til:

–  De var bare veldig snille med meg og lot meg følge deres opplegg noe jeg har lært mye av, sier han.

Trolig sykler både han og nevnte Hansen for Varanger sykkelklubb også neste sesong.

– Det er planen. Vi jobber nå med samarbeidspartnere og resultatet av den jobben vil trolig avgjøre hvordan opplegget blir. Så det må vi komme tilbake til når vi har mer på plass, sier han.

Målet for kommende sesong er å stabilisere seg blant de 20 beste i norgescupen.

– Klarer jeg det, og i tillegg får en og annen bedre plassering noe jeg tror er mulig på en god dag med litt flaks, så vil jeg være godt fornøyd, sier kvibyværingen som tar ingeniørstudier i Tromsø.

– Jeg har lyst å gi sykkelkarrieren en sjanse, så studiene blir litt nedprioritert i perioder. Men samtidig er studiene en fin avkobling fra syklingen. Så når jeg er i Tromsø tillater jeg meg å trene litt mindre for så å trene maksimalt når jeg har gode forhold.  Jeg reiser til Tromsø igjen søndag, men vil være tilbake på Mallorca i noen uker fra midten av februar, avslutter han.