Venstrepolitikeren fra Avzi i Kautokeino melder seg ut av partiet i protest mot det han mener er en politikk fra sentralt hold som mer og mer dreier seg vekk fra de verdiene han mener utgjør grunnsynet til partiet.

Møter som uavhengig

Klemetsen sier han ønsker å takke alle sine støttespillerne og velgerne som har stemt han inn på fylketinget, men at nok er nok.

I utmeldingsbrevet til partiet skriver Klemetsen blant annet følgende:

Til Altaposten sier fylkestingsrepresentanten og medlem av hovedutvalget for kultur og samferdsel at han vil fortsette å møte på Fylkestinget som uavhengig representant. At han også står på andreplass på lista til Venstre for stortingsvalget neste år, mener han partiet selv får rydde opp i.

«Subsidierer» folk sørpå

– Klimaforliket som er inngått minner mest av alt om at vi som har bil og må bruke den i distrikt-Norge skal subsidiere forurensning sørpå. Der trenger man etter hvert ikke bil, men kan benytte seg av alternativ transport. For oss i Finnmark passer det dårlig å stå ute og vente på en buss som aldri kommer når det er minus 38 grader ute, sier den tidligere Venstre-politikeren.

I brevet argumenterer Klemetsen med hva han mener har gjort Venstre til et restriktivt avgiftparti som ikke passer i Finnmark:

«Finnmark er landets største fylke med spredt bosetning med svært underutviklet offentlig transporttilbud. Det gjør at vi i Finnmark er avhengig å ha minst en eller flere biler for å kunne komme på jobb, kjøre barna til barnehage og la familiemedlemmer ta del i aktiviteter og liknende. Å eie en bil er en kostnadstung nødvendighet i Finnmark, både i innkjøp og i å bruke den. Transportkostnader utgjør for mange en vesentlig del av familiebudsjettet.»

Nedbygging av samfunnet

Klemetsen mener også det er helt feil å tro på at en avgift eller to fører til at miljøet eller lufta blir renere.

– Venstre oppfordrer oss til å bruke offentlige kommunikasjoner, men det er dårlig stelt med det i Finnmark. Jeg vil ikke lenger være med på den massive avgiftspolitikken som Venstres politikk bidrar til å påføre folk i Finnmark, uten at det tilbys gode nok alternativer, sier Klemetsen.

I brevet til Venstre skriver han dette:

«Venstres politikk passer ikke lenger for oss i Finnmark, det er en distriktsfiendtlig  politikk som er tilpasset byfolket. Jeg ber om at mitt medlemskap umiddelbart slettes fra Venstre».

– Det står mer og mer klart for meg at Venstres restriktive miljø-og klimapolitikk ikke lar seg  forene med de faktiske forhold vi har her i Nord-Norge, derfor har jeg meldt meg ut, sier han til slutt.