Bruk piltastene for å bytte bilde!

Den tradisjonsrike juleoppvisningen til Alta turnforening skuffet heller ikke denne gangen. I år var det ny publikumsrekord, og med smekkfulle tribuner lå alt til rette for en flott forestilling. De unge turnerne lot ikke sjansen går fra seg, og sørget for en oppvisning som ikke vil bli glemt med det første.

– Jeg har drevet med dette så lenge, og tenker at det skal noe helt spesielt til for å få meg ut av balanse. Det kunststykket klarer de utrolig nok gang på gang. Jeg blir like imponert hvert eneste år, sier en storfornøyd Henriette Bismo Eilertsen til Altaposten.

Det er mye arbeid å arrangere noe slikt, men alt slitet er glemt når hun ser ungene storkose seg på matta.

– Jeg blir rørt og lykkelig når deltakerne får vist frem det de har trent så lenge på. Det er definitivt verdt det.

Fikk sjokk

Hun og de andre frivilige i turnforeninga fikk seg en overraskelse på lørdag. De hadde nemlig ikke forventet at det skulle bli så mye folk i Altahallen.

– Vanligvis arrangerer vi oppvisninga på søndager, så vi regnet med at det ville bli litt færre tilskuere enn vanlig. I stedet for opplevde vi en eventyrlig pågang. Det var verdens største sjokk for oss å se at hallen fyltes til randen, og vi gikk fri for det aller meste som ble solgt i kiosken. Men det var jo en kjempehyggelig overraskelse, smiler den ivrige turnlederen, som unngikk krasj med andre store arrangementer denne gangen.

– Juleoppvisninga har ofte kollidert med andre ting, så det er mange av deltakerne som ikke har kunne være med. Denne gangen falt alt på plass. Det var over 300 aktive turnere på gulvet lørdag. Det har ikke skjedd før, forteller hun.

Flinke trenere

Bismo Eilertsen ønsker å takke turnforeningas mange dyktige trenere for den jobben de har lagt ned.

– Det er de som skal ha æren for at vi hele tiden klarer å utvikle oss. Jeg er utrolig imponert over den jobben de har gjort. De bruker nærmest all fritid på å lære opp nye turnere, og det står det vanvittig respekt av. Tusen takk alle sammen, sier hun.

Mens de som driver med breddeturn fikk innvilget juleferie etter vel gjennomført oppvisning, må konkurranseturnerne holde kroppen i gang.

– Det er mye spennende å se frem til i 2017, så vi kan ikke tillate oss en spesielt lang juleferie. 29. desember fyller jeg bilen og setter kursen for Hammerfest, der vi skal gjennomføre en treningssamling, avslutter hun.