A-sporten har denne sesongen gitt henholdsvis tre, to og en stjerne(r) til de tre beste Alta-spillerne i hver kamp. På bortekampene er det trenerteamet som har fordelt poengene, mens Radio Altas Frank Halvorsen, Øystein Esjeholm og Vidar Johnsen har sammen med A-sportens utsendte satt børsen etter hjemmekampene.

– Med andre ord folk med peiling, sier Mathias Dahl Abelsen med et smil når A-sporten gratulerer han med tittelen årets spiller.

Han er hjemme på Sortland for å lade batteriene før han kommer tilbake til Alta i neste uke. Alta IF skal fortsatt trene en liten måned før de tar fri hele desember. Når han kommer tilbake til Alta vil han få overlevert skiferklokka som beviser at han var Altas beste spiller i 2016.

SYNLIG BEVIS Mathias Dahl Abelsen vil motta en klokke laget av Stein Design som bevis på at han er Årets spiller 2016. Foto: Magne Ek

Før sesongavslutningen hjemme mot Harstad sto midtbanespilleren sammen med midtstopper Mats Frede Hansen oppført med totalt 21 børspoeng. Christian Reginiussen fulgte rett bak med 19.

Dette visste Radio Alta-duoen Frank Halvorsen og Vidar Johnsen ingenting om da de ga tre poeng til Øyvind Veseth Olsen, to til Vegard B. Braaten og ett til Dahl Abelsen etter 3-1-seieren. Det ene poenget til Dahl Abelsen gjorde at han endte helt på topp, poenget foran Mats Frede Hansen.

– Når man har så gode spillere som Mats Frede og Christian bak seg på lista så betyr det at man har hatt en god sesong. Og artig var det at det ble så tett mellom meg og Mats Frede. Vi deler hus på Elvebakken, sammen med Øyvind Veseth Olsen, så jeg skal nok passe på å nevne dette for dem i passende anledninger, sier Abelsen.

Veseth Olsen som fikk tittelen Altas beste mot Harstad endte på 14 poeng sammen med Magnus Nikolaisen.

– Det er omtrent som vi har det hjemme. Jeg er sjef, Mats Frede er NK og Øyvind må innrette seg etter det, sier Dahl Abelsen med et smil før han også slenger en liten stikker til sin andre samboer.

– Jeg skjønner at du prøvde så godt du kunne, Mats Frede, og du har absolutt gjort en bra sesong, men denne gangen var det dessverre ikke godt nok.

Ingenting avklart

Abelsen er en av flere spillere i Alta IF som ikke har kontrakt lengre enn ut året. Hvor han spiller neste år er ikke avklart.

– Det har vært en lang sesong med både opp- og nedturer, så jeg vil få det hele litt på litt avstand før jeg tar noen avgjørelse. Men jeg skal prate mer med Alta IF utover høsten så får vi se hva vi ender opp med.

– Har du tilbud fra andre?

– Nei, jeg har ikke snakket med noen andre.

– Har du agent som jobber for deg?

– Da jeg gikk til Alta IF var det onkelen min som styrte det hele, så jeg kaller han agenten min selv om han ikke er det. Men jeg er blitt kontaktet av noen nå som har tilbudt sine tjenester uten at det er noe konkret rundt det.

Dahl Abelsen jobbet på en skole forrige skoleår, men har kun konsentrert seg om fotballen i høst.

– Jeg har levd på oppsparte midler i høst da lønna fra fotballen ikke strekker til. Planen er å begynne på studier neste høst, men jeg vet fortsatt ikke hva jeg vil og orker ikke å begynne på noe sånn halvveis. Jeg er 22 år og bør vel begynne å finne ut hva jeg vil jobbe med, men kanskje ender det med at jeg lever på fotballdrømmen enda et år eller to til, sier han med et smil.

– Du har vel gode kort på handa når du går inn i forhandling om ny kontrakt med Alta IF eller en annen klubb?

– Hvert fall bedre enn jeg hadde for tre år siden, vil jeg tro. Men man kan nok ikke forvente så veldig mye i lønn i en klubb som Alta IF.

Toppscorere Braaten

TOPPSCORER Da Vegard B. Braaten scoret mot Harstad satte han sesongens 15. seriemål. Foto: Therese Munkvold

To poeng i helga sendte Vegard B. Braaten a poeng med Christian Reginiussen på 19 børspoeng.  Men ingen kunne hamle opp med reisaværingen når det gjelder antall Alta-scoringer. Braaten scoret lørdag sitt 15.  seriemål (pluss ett i cupen) noe som holdt til femteplass i avdelingen, mens Magnus Nikolaisen endte opp på delt niendeplass med sine ti seriemål. Mathias Dahl Abelsen scoret ni og Sega Ngom åtte. Totalt ti spillere har scoret denne sesongen.

A-sportens 3-2-1

Mathias Dahl Abelsen 22

Mats Frede Hansen 21

Christian Reginiussen 19

Vegard Braaten 19

Magnus Nikolaisen 14

Øyvind Veseth Olsen 14

Linus Dahl 12

Kjetil Thomassen 11

Sega Ngom 4

Thomas Torgersen 4

Jon Andreas Eira 3

Simon Evjen 3

Runar Overvik 3

Dag Andreas Balto 2

Liridon Makolli 2

Svein Ove Thomassen 2

Felix Adrian Jacobsen 1

Målscorere:

Vegard Braaten 15

Magnus Nikolaisen 10

Mathias Dahl Abelsen 9

Sega Ngom 8

Christian Reginiussen 6

Mats Frede Hansen 3

Felix Adrian Jacobsen 2

Svein Ove Thomassen 2

Jon Andreas Eira 1

Øyvind Veseth Olsen 1