Alta-trener Rune Repvik fortalte i tirsdag at skader på klubbens fire keepere gjør at det kan bli aktuelt å bruke Svein Ove Thomassen i mål i sesongavslutningen mot Harstad lørdag.

– Nå er jeg innstilt på å stå i mål og blir sur hvis jeg ikke får sjansen. En drøm går i oppfyllelse om jeg får avslutte sesongen som keeper, sier Thomassen selv.

Med Kjetil Thomassen og Maris Eltermanis ute med skade, og Alexander Ellingsen samt guttekeeper Eirik Lampe usikre, er en slik løsning mer sannsynlig enn det alle andre enn Thomassen ønsker.

– Jeg skal stå i mål på dagens trening og vise dem alle at jeg mener alvor, sier Thomassen med et smil.

Erfaring fra hagen

På spørsmål om hvilken erfaring han har som keeper svarer han følgende:

– Jeg har stått mye i mål i ballbingen og har faktisk knust Kjetil Thomassen 50-0 i keepercup der vi vokter hvert sitt mål på hver sin side av bingen, sier Thomassen som faktisk har bygget sin egen ballbinge i hagen utenfor huset på Transfarelvmoen.

Alta-keeperen som fikk ankelen ut av ledd og flere brudd i ankelområdet for få uker siden ber Thomassen dempe seg litt.

– Det stemmer at han har slått meg i keepercup, men 50-0 er langt fra riktig. Han tar hardt i, men at kronstinger er veldig flinke til å overdrive er vel ikke et ukjent fenomen, sier den langtidsskadde Alta-keeperen.

– Ok, det stemmer kanskje at jeg husket litt feil selv om det føltes som 50-0. Men når jeg tenker meg om så er det nok mer riktig at jeg vant 30-1 i det siste oppgjøret. Kjetil bør i hvert fall bekrefte at han var rimelig sur da han dro herfra, svarer midtbanespilleren.

Kjetil Thomassen er kjapp å legge til at det ikke nødvendigvis er keeperferdighetene som har gjort at Svein Ove har gått seirende ut av duellene.

– Alle vet at Svein Ove har en veldig god skuddfot, mens mine skudd langt fra holder samme nivå. Så han skal få skryt for skuddene, men det han gjør som keeper kan dessverre ikke få like str del av æra, sier Altas opprinnelige sisteskanse.

Lover show

Etter å ha sett mandagens kamp mellom Liverpool og Manchester United, der sistnevntes keeper David de Gea hadde et par feberredninger, sendte midtbanespilleren tirsdag en SMS til Alta-trener Rune Repvik.

– Jeg måtte fortelle at jeg har kjøpt samme type hansker som de Gea og at han ikke trengte å bekymre seg for keepersituasjonen, sier Thomassen.

Det kan riktignok fortsatt skje at tredjekeeper Alexander Ellingsen rekker lørdagens kamp. I dag skal han på en nærmere undersøkelse og Thomassen skjønner at man har et ønske om at tverrelvdalingen blir spilleklar.

–  Selvfølgelig er Alexander en bedre keeper enn meg og de fleste håper naturligvis at han rekker kampen. Men jeg kan garantere at det blir mer show og ikke minst mer publikumsvennlig om jeg får stå, sier han med et smil og legger til:

–  Hva som skjer når jeg må ut i full strekk og ta ibruk de nyinnkjøpte hanskene er jeg ikke så sikker på, men jeg skal slå noen tunneler på Harstad-angriperne og være fullstendig sjef med ballen i beina. Jeg ser også for meg at jeg går opp og tar alt av frispark, sier han.

Han anser med andre ord det keepertekniske som en liten utfordring, men ikke på alle plan.

– Kommer de alene gjennom kan det bli en utfordring, men jeg har tro på at jeg kan være sjef ute i feltet. Så jeg satser på at forsvaret gjør årets kamp også kan jeg ta meg av det lille som kommer på dødballer, sier han før han avslutter:

– Men det gjør vel ingenting om jeg slipper inn et par-tre mål? Plassen i este års 2. divisjon er allerede sikret, og det er det absolutt viktigste, men samtidig stoler jeg på at guttene ute på banen klare å score nok til at vi vinner kampen. Så jeg lover underholdning og forventer årsbeste når det gjelder publikumstall.

Om Svein Ove Thomassen får drømmen oppfylt blir trolig ikke klart før Alexander Ellingsen gjør de siste testene bare timer før kampstart.