Altaposten er gjort kjent med at Alta-politiet nylig pågrep og siktet en trailersjåfør. Bakgrunnen er at det i begynnelsen av forrige uke ble gjort et funn av en større mengde narkotika i kjøretøyet mannen førte. Funnet ble gjort etter at traileren mannen hadde kjørt fra Troms og til Alta ble levert på service, får Altaposten vite.

Det var mekanikere som gjennomførte servicen som fant narkotikaen. Ifølge en kilde tok disse kontakt med politiet direkte.

En annen kilde vi har snakket med forteller at representanter for verkstedet først kontaktet selskapet som eier kjøretøyet. Ifølge denne kilden kom den siktede sjåføren til stedet for å ta funnet i øyensyn – deretter oppfordret den nå siktede sjåføren verkstedet å kontakte politiet.

To siktede

Etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen bekrefter at en person er siktet og varetektsfengslet i 14 dager med brev- og besøkskontroll, mens en annen person er siktet, som følge av et narkotikafunn:

– Vi har igangsatt en etterforskning etter et større narkotikafunn for kort tid siden. En person er varetektsfengslet, siktet i det vi anser å være en grov narkotikasak. Mens denne personen sitter i varetekt har vi en hel del etterforskningsskritt som må gjennomføres. En annen person er også siktet i saken, denne personen har vi valgt å løslate, av årsaker jeg ikke ønsker å opplyse om nå. Da det er tidlig i etterforskningen vil jeg ikke si noe mer enn dette på nåværende tidspunkt, sier Mikalsen.

Han vil ikke røpe noe om kvantum, hvilken type narkotika det er snakk om, eller bekrefte eller avkrefte Altapostens opplysninger om at narkotikaen ble funnet i en trailer som var levert til service.

– I de 14 dagene som vi har fått medhold til varetektsfengsling så ønsker vi å jobbe i fred. Det innebærer også at vi ikke vil avsløre detaljer rundt hva vi vet, sier Mikalsen.

Det vanlige er å be om fire ukers varetektsfengsling i slike saker. Av for Altaposten uvisse årsaker har tingretten falt ned på at halvparten av dette er lenge nok.

FORSVARER DEN SIKTEDE: Advokat Lene Sandberg ved advokatfirmaet Hegg & Co. Foto: Arne Hauge

Stiller seg uforstående til siktelsen

Forsvareren til den siktede trailersjåføren, Lene Sandberg ved advokatfirmaet Hegg AS, forteller til avisa at hun ikke har drøftet eventuelle uttalelser til media med sin klient.

– Men han stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier Sandberg.

Utover det vil hun ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Altaposten er fra en kilde gjort kjent med at den ene siktede – mannen som nå er løslatt – er identisk med den Alta-bosatte mannen (28) som er tiltalt for å ha kjøpt og deretter videresolgt 6,9 kilo amfetamin fra en litauer (35). Han er også tiltalt for å ha oppbevart minst 16 kilo hasj i en garasje i Burfjord.

– Disse opplysningene vil jeg ikke kommentere, sier Mikalsen til Altaposten.

Vi er også gjort kjent med at politiet har funnet elektroniske spor, ifølge en kilde en SMS eller Messenger-melding via Facebook:

– Det var i denne meldingen snakk om at de (de to siktede, red.anm) skulle møtes, og at det skulle overleveres en pengesum, sier en kilde til Altaposten.

Altaposten vet at det som følge av narkotikafunnet i traileren er gjennomført flere ransakninger på privatadresser og i lastebilselskapet hvor mannen jobber. Politiet har gjennomført disse ved hjelp av narkotikahund. Mikalsen vil ikke bekrefte dette.

Henviser til politiet

Altaposten har vært i kontakt med kommunikasjonsdirektøren i det selskapet der de verkstedansatte gjorde narkotikafunnet. Han ønsker ikke å kommentere saken:

– Dette er en politisak, som media må ta med politiet og ikke med oss.

– Er du gjort kjent med saken?

– Jeg vet at politiet har vært hos oss, angående et kjøretøy som har vært på verksted hos oss. Annet enn det vet jeg ikke, sier kommunikasjonsdirektøren.