– Taper vi i kveld kommer jeg ikke hjem. Da sover jeg hos mamma. Det er nok best for alle, sier BUL-stopper Ida Sønvisen Suhr før kveldens lokaloppgjør mot samboer, Alta-trener Andreas Markussen, og Alta IF-damene i Finnmarkshallen.

Serieleder BUL er soleklare favoritter og intet annet en seier er godt nok om de fortsatt skal ha et forsprang på Tromsdalen, BULs tøffeste konkurrent til seriegullet.

– Om dere skulle tape poeng kan du ikke komme hjem og være forbannet på meg, da må du heller se hva dere selv har gjort.

Det var Markussens kommentar som var foranledningen til BUL-stopperens avgjørelse om å ta ibruk jenterommet lengre opp i Dalen.

– Sorry, men det er nærmest umulig å sette et slikt skille. Taper vi blir jeg sur, så snakkes vi i morgen, legger hun smilende til.

– Ingenting å tape

Markussen, den skadeplagede Alta-spilleren som overtok som dametrener i klubben for bare to uker siden, er enig i at BUL er soleklare favoritter.

– Vi er realister og vet det blir knalltøft å få med seg poeng, men fotballen er heldigvis sånn at man vet aldri. Vi skal forsøke å gi dem fight og i hvert fall beholde spenningen i kampen så lenge som mulig. Vi har ingenting å tape, sier Markussen og legger til:

– Klarer vi eksempelvis å holde nullen til pause vil det gi oss en vanvittig boost, og da kan egentlig alt skje. Havner vi derimot under med to-tre mål veldig tidlig kan det bli stygt, men vi har lovt oss selv at vi skal jobbe fullt ut hele kampen også får det bli som det blir.

At samboeren har ansvar for motstanderlaget gir BUL-stopperen ekstra motivasjon.

– Jeg kjenner at jeg kan bli litt forbannet over tanken på at han skal stå på sidelinja og jobbe for at vi ikke skal ta tre poeng, men samtidig gir det meg ekstra motivasjon som kan komme meg til gode, sier hun.

Håper på opprykk

Til tross for en imponerende sesong har ikke BUL endret på målsettingen som sier seriegull, men klarer man det venter kvalifisering til 1. divisjon. I BUL-leiren nevnes ikke opprykk, men Alta-treneren håper derimot det vil skje.

– Vi skal selvfølgelig gjøre alt vi kan for å ta poeng, men uansett resultat i kveld håper jeg BUL gjør jobben i resten av kampene. De er nummer en på damesiden i Alta og selvfølgelig håper vi de vinner serien og klarer kvalifiseringen. De har vært gode over tid og fortjener å få prøve seg på et høyere nivå, sier Markussen og legger til:

– Jeg unner Ida og BUL en slik mulighet.

– Ingen magiker

Alta-damene fikk en etterlengtet seier mot Tromsø sist helg (2-0).

– Siden da har vi trent hver dag, mens jeg registrerer at BUL tok fri i går. Det tolker jeg til at de tror dette skal gå lett, sier Markussen med et smil og ser på samboeren.

– Vi har trent hver dag helt siden i januar, bortsett fra i går, svarer hun.

– Ja, men det var før min tid som dametrener i Alta IF, så det kan vi ikke snakke om.

– Du er helt garantert flink som trener, men du er ikke en magiker og kan ikke tro du kan utrette mirakler etter en uke eller to.

Det begge derimot er enige om er at det bør komme mye publikum i Finnmarkshallen i kveld.

– Da vi møtte Porsanger (vant 5-0) virket det ikke som at de var interessert i å prøve å score mål. Nå sier Andreas at Alta er innstilt på å prøve og da kan kampen bli veldig underholdende, sier Sønvisen Suhr før hun avslutter:

– Med mye folk og god stemning i hallen kommer kvelden til å bli veldig bra. Også kan  husfreden senke seg utover kvelden når vi har slått Alta.