– Vi tar ikke en ny runde med nedbemanninger de neste årene. Vi trenger våre dyktige folk til å lage godt stoff på alle plattformer, men det kan bli aktuelt å redusere antallet utgivelser i uka, sier redaktør Rolf Edmund Lund, etter at Polaris Media i formiddag varslet nedbemanning.

Konsernet straffes hardt av sviktende annonseinntekter og varsler at en vesentlig del av spareplanen fram mot 2020 innebærer nedbemanninger. Selskapet fikk økte abonnementsinntekter i andre kvartal, men annonseinntektene falt med 12 prosent. Det fører til at selskapet planlegger å gjennomføre nye, resultatforbedrende tiltak i størrelsesorden 300 millioner kroner som skal realiseres innen 2020, skriver NTB.

– Dette er en plan som tar mediesituasjonen på alvor. Vi tar også våre grep lokalt for å møte en situasjonen med reduserte reklameinntekter. I tillegg jobber vi knallhardt for å øke brukerinntektene, blant annet gjennom plussing av saker. Tiltakene har fungert godt og vi ser lyst på situasjonen, sier Lund. Altaposten reduserte antall utgaver fra seks til fem for to år siden, da de også foretok nedbemanninger.

Tiltakene gjorde at mediehuset sikret et overskudd på rundt millionen i 2015, mens det stort sett var blodrøde tall i resten av Medie-Finnmark.

– Økonomien er sunn og god. Nordavis er et bunnsolid selskap, men vi må forholde oss til at brukervanene endres og ta grep tidlig. Per nå er det ikke planer om nedbemanning, men kostnadsnivået må speile den virkeligheten vi ser i regnskapstallene de neste årene. Dette er en bransje som er i enorm endring og planene fram mot 2020 er i høyeste grad planer som må justeres fortløpende, påpeker Lund.