Ordføreren i Loppa skal møte eieren av messebygget Njord i Øksfjord, Kai Edgar Flåten, for å finne ut hvordan uenighetene om åpningen av en kafe i bygget kan løses. Det skjer etter at innehaveren av kiosken og gatekjøkkenet i bygget har fått inntrykk av at gårdeieren vil kaste han ut.

Ingen serveringssteder

Hvis kioskvert Jon Odin Wilhelmsen legger ned kiosken og gatekjøkkenet i Njord-bygget, står Øksfjord uten serveringssted.

Loppa kommunestyre ga i siste møte Wilhelmsens kiosk bevilling for å starte pubdrift og et noe utvidet matserveringstilbud, slik han hadde søkt om.

Da politikerne behandlet søknaden lå det til grunn en uttalelse fra ruskonsulenten i kommunen som uttalte deg slik:

«Ruskonsulenten ser på det som positivt at bygdene i Loppa kommune har en sosial arena der det er mulig for både kommunens innbyggere og tilreisende å samles. Samtidig anmodes om at det legges til rette for skjenkefrie åpningstider, skjenkefrie soner/områder og skjenkefrie arrangementer. Spesielt viktig synes ruskonsulenten det er at barn skjermes og har mulighet til skjenkefrie soner.»

Det pekes også på at tidspunktene for servering av alkohol bør settes til «et senere tidspunkt enn det er søkt om for alle klasser».

Ligger brakk

Etter Altapostens omtale av skjenkesaken gikk Arve Berntzen ut med kritikk av avisa for å ha omtalt Arne Kristian Vestre som leder i næringsforeninga. Det var feil, han er bare en næringsaktør som har oppfordret til samarbeid i Øksfjord og resten av Loppa. Leder i Loppa næringsforening er ordføreren, Steinar Halvorsen.

– Det var ingen aktivitet i foreningen og på et årsmøte ble vi derfor enige om å legge foreningen i dvale inntil videre, sier Steinar Halvorsen i en kommentar.

– Er det slik nå at ordføreren vil arbeide for at Øksfjord får et alternativt serveringssted, hvis Wilhelmsen ikke får skjenke eller servere mat i lokalene?

– Hvis han ikke får det så må han kanskje ut på det private markedet. Det finnes et par andre steder hvor det går an å drive en slik virksomhet. Det ene er Loppakroa som i sin tid ble kjøpt av investor Roar Syversen, det andre er kjelleren på hotellet, som etter hva jeg har hørt er til salgs. I dag skal jeg ha møte med Kai Edgar Flåten om denne saken, som jeg kjenner altfor dårlig til å kommentere innholdet i, men jeg vil gjerne skaffe meg førstehånds kjennskap til dette og forholder meg ikke til rykter, sier ordføreren.

– Så nå skal du mekle mellom partene her?

– Nei, det skal jeg ikke, men jeg håper vi får et tilbud i Øksfjord med skjenkebevilling og matservering, for nå hadde vi muligheten til dette med Wilhelmsens prosjekt og jeg synes det vil være synd hvis dette skulle skjære seg, sier ordføreren.