Lokale stjerner til Aronnesrocken

Årets Aronnesrock blir på mange måter en veldig annerledes festival.

LOKAL POPDUO: Pasemaker som består av Esben Thomassen Andersen og Anne Gudrun Michaelsen er klare for årets Aronnesrock.Foto: Presse

pluss

Programoppsettet endres i år og antallet band reduseres til «kun» i overkant av 20 band.  Den tidligere modellen med nasjonale headlinere fortsettes, samt et lass av lokale og regionale toppartister til årets program. Et av disse er Tromsø-trioen Kajander.

– Det er skyhøye forventninger til gjengen, etter at både plate- og bookingavtaler er inngått. Men når vi vet at bandet består av medlemmer fra både Jadudah, og Aronnesrock-klare Ondt Blod, vet vi at dette ikke kan bli annet enn kjempebra, sier festivalgeneral Rune Suhr Berg.

Andre yrende popfenomen de har trua på er Pasemaker som består av Esben Thomassen Andersen og Anne Gudrun Michaelsen.

– Vi fikk en solid smakebit av hva som er i vente under fjorårets Romjulsrock, og en av låtene derfra har gått som ild i tørt gress på TV2s nye satsning, The Stream, sier han.

– En duo vi ikke har trua på, men som vi vet leverer år ut og år inn, er Bøbben & Yogi. Rapduoen fra Hammerfest. Sist de spilte på Aronnesrocken fylte de City Scene til randen på lørdagens klubbprogram. I år spiller de nøyaktig samme «slot», og vi forventer ikke mindre trøkk i år, sier Berg som opplyser at Bøbben tar med seg sitt relativt ferske punkprosjekt iEksil til Aronnesrocken.

– Dette er fengende punkrock på nordnorsk, levert av en frontfigur i stjerneklasse og et solid band, sier Suhr Berg.

Debutkonsert

Guttene i Approaching Pluto har også et nytt spennende pop-prosjekt som heter NorthKid som skal spille under festivalen. Det er noe Berg tror vil slå an.

– NorthKid er i teorien Approaching Pluto med vokalist Bilal Saab i front. I praksis er de så lang fra opprinnelsen som de kan komme. Guttene er kjent for å være trygge og gode på scenen, så dette prosjektet har vi virkelig trua på og gleder oss til, sier han.

MYE PÅ P3: Kajander fra Trømsø med Bendik Kajander i front har fått mye spilletid med singelen «E Du Den Du Vil Vær» på P3 de siste månedene. I høst ser du dem live på Aronnesrocken.Foto: Presse

I får festivalen også besøk av årets Rock Mot Rus-vinnerne, Bodø-bandet Hubro og Finnsnes-bandet Screenshot This, som har vunnet masse ulike bandkonkurranser i landsdelen. Jack of Hearts med medlemmer fra Alta, Hammerfest og Nesseby, er også klare for Aronnesrocken. De har spilt sammen i nesten ett år, med plass på landsmønstringen i UKM som foreløpig høydepunkt. Fra før er artister som Sondre Justad, Oslo Ess, Julie Bergan, The Dogs, Pil & Bue, Cazadores, Ondt Blod og Tarjei Strøm sluppet.