– Hvem så at jeg ble slått ned?

Det spurte Magnus Høiklev via Altapostens spalter i midten av mars. Foranledningen for forespørselen var at Høiklev natt til 13. desember ble overfalt og slått bevisstløs, midt i gågata.

Politiet var på stedet relativt kort etter, men personene som da befant seg på stedet – en dørvakt fra Catch 22 som hadde hørt desperate rop og en tilfeldig forbipasserende som så deler av tildragelsene – kunne ikke bidra med opplysninger som gjorde politiet i stand til å identifisere noen mistenkte.

Interessante opplysninger

Men etter Altaposten-artikkelen løsnet det:

– I etterkant av artikkelen der fornærmede og hans advokat etterlyste vitner til overfallet, så meldte det seg noen personer som hadde interessante opplysninger. Det viser seg at det var vitner som hadde sett episoden. Som følge av avhør av disse har vi også funnet nye vitner, og vi har godt håp om at etterforskningen fører til at vi etter hvert vil være i stand til å identifisere en gjerningsmann, sier etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen ved Alta lensmannskontor.

Han understreker at saken ikke er ferdig etterforsket:

– Vi jobber fremdeles med å avhøre vitner. Derfor vil jeg heller ikke si noe konkret om hva som har dukket opp av forklaringer så langt. Men selv om det gjenstår noe så er det ikke tvil om at den artikkelen i Altaposten var en forløsende faktor, som hjalp oss å komme et godt steg videre i etterforskningen.

Glad for responsen

Høiklevs bistandsadvokat Benny Solheim synes det er meget positivt at det kom vitner til etter avisoppslaget:

– Det er naturligvis kjempepositivt! Og dette viser at det av og til å kan være nødvendig å gå til avisa med sin sak. Folk som ser tildragelser tenker kanskje at politiet har kontroll når de ser patruljen på stedet. De tenker kanskje at deres observasjoner ikke er nødvendig. Men som denne saken viser så er det slett ikke alltid slik. Derfor er det så viktig at folk tar kontakt med politiet og melder seg som vitner, sier Solheim.

I likhet med etterforskningslederen tror også bistandsadvokaten på en løsning:

– Etter å ha gått gjennom de nye dokumentene jeg har fått tilgang til, så er jeg optimist på vegne av Magnus – hva angår å finne gjerningspersonen. Magnus er naturligvis også veldig lettet og glad for at det har dukket opp vitner som følge av at han stilte opp i avisa, sier Solheim.