- De borgerlige flertallspartiene brukte skolestrukturen for å vinne valget, og fortsetter med samme strategi etter. Det handler ikke lengre om en analyse av hva som vil være det beste for Alta-skolen de neste tiårene, men hvem som roper høyest, hevder SV-eren.

Sparker Ap

Samtidig som han refser de blå-grønne for å flykte fra skyttergrav til skyttergav i skolesaken, er heller ikke attesten han deler ut til Ap mye å rope hurra for.

- Vi og Ap var før valget enige om å ta noen upopulære og vanskelige avgjørelser for å få en effektiv struktur. For å kunne flytte penger fra bygg til skolens innhold måtte antall skoler reduseres. Nå står SV alene tilbake.

Berg sier at SV vil stå fast på hovedlinjene av den strukturen de gikk ut med til velgerne før valget.

  • Nedlegging av Aronnes skole. Omgjøre bygget til barnehage.

  • Satsing på tradisjonsrike Elvebakken skole med gode uteområder og fin beliggenhet.

  • Investere i dagens struktur med to sentrale ungdomsskoler, Sandfallet og Alta Ungdomsskole

  • Utvide Kaiskuru skole til en 1-7 skole.

  • Vurdere Kåfjord og Leirbotn skole opp mot elevtallsutviklingen i området.

Lekker som en sil

Varaordfører Ronny Berg (Frp) lanserte mandag på et møte mellom alle gruppelederne i kommunestyret en ny modell. I den nye strukturen skulle kun Kaiskuru skole legges ned, og deretter ombygges til barnehage. Forslaget ble fremmet i et håp om å finne fram til et kompromiss. Dagen etter var dette tema i Altaposten, til Bergs store frustrasjon.

- Jeg var ikke til stede på møtet og føler meg ikke truffet av kritikken til Berg. Det er helt avgjørende at de som deltar på slike møter kan stole på at det som blir sagt her i neste omgang ikke havner i media, mener Berg.

Han er likevel glad for at Altaposten har gjort jobben sin og fått fram at Kaiskuru skole nå er i fare.

- Ronny Berg og de blågrønne har snakket om gode prosesser. Er det en god prosess for Kaiskurus elever og foreldre dersom de hadde våknet opp tirsdag til beslutningen om at skolen var lagt ned? Hvilke muligheter hadde de da hatt til å påvirke prosessen?

Kanin opp av hatten

Selv gir SV-politikeren forslaget om nedlegging av Kaiskuru det glatte lag. Han hevder at panikken har bredt seg i den blå-grønne leiren.

- Rekken av skoler de blå-grønne har lansert nedlagt begynner å bli lang; Sandfallet, Elvebakken, Bossekop, Kåfjord, Langfjordbotn og nå altså Kaiskuru. Skolestrukturen er blitt ren bingo, og slik dette har blitt handtert vil jeg ikke være overrasket om de blå-grønne mandag kommer med forslag om å legge ned Rafsbotn eller Tverrelvdalen skole.