I løpet av mandag og tirsdag ble flere personer tatt inn til avhør ved Alta lensmannskontor, med bakgrunn i scooterulykken som skjedde i Jotka lørdag ettermiddag.

Under avhørene kom det fram informasjon som gjorde at politiet måtte se på en ny teori, forteller Kenneth Nilsen ved Alta lensmannskontor.

- Vi fikk informasjon om at det var to scootere som kjørte fra fjellstua, og at den ene av disse kjørte på skiløperen. Denne teorien har vi nå avkreftet og gått bort fra, det var spekulasjoner som ikke hadde rot i virkeligheten, sier Nilsen.

- Det befant seg altså to stykker på én scooter, den ene av disse ble alvorlig skadd mens den andre kom uskadet fra sammenstøtet?

- Det er riktig. Dette er teorien vi jobber etter.

- Hvem kjørte?

- Det kan vi ikke si med hundre prosent sikkerhet ennå.

Fire avhørt

- Hva skjedde i kollisjonsøyeblikket?

- Vi har en teori om dette, men jeg vil ikke si for mye av frykt for at de øvrige vitnene som skal avhøres vil bli farget av det som står i avisa. Hittil er fire personer avhørt, vi tar sikte på å ta inn rundt fem nye vitner til avhør i løpet av de nærmeste dagene, sier etterforskningslederen.

- Vi vil også ta en teknisk undersøkelse av ulykkesscooteren i dag, så gjenstår det å se om denne undersøkelsen kan gi oss ny informasjon.

Mistenker fyllekjøring

Etter ulykken ble det rutinemessig tatt blodprøve av både den alvorlig skadde mannen i 40-årene og den uskadde kompisen.

- Vi har ikke fått blodprøvesvaret, men ut fra opplysninger jeg sitter på nå så tyder mye på at de til en viss grad har vært beruset da ulykken skjedde. Om de var beruset vil vi få klarlagt ut når blodprøveresultatene foreligger, sier Nilsen.

Samtidig er det på det rene at disse blodprøvene ble tatt en god stund etter at kjøringen fant sted. Dermed er det uvisst hvilken verdi blodprøveresultatene vil ha.

I respirator

Altaposten var onsdag morgen i kontakt med pressevakt Marit Einejord ved UNN. Hun forteller at tilstanden til den skadde scooterkjøreren er uendret - alvorlig, men stabil.

Mannen ligger i respirator og har ikke vært mulig å avhøre av politiet, opplyser Nilsen.