Onsdag ble det kjent at Kaiskuru var nedleggingstruet, etter at skolen ble foreslått nedlagt i et gruppeledermøte mandag.

I løpet av 20 timer, mobiliserte engasjerte Kaiskuru-beboere en aksjon for å vise sin avsky mot forslaget. Nærmere 200 møtte opp til protest.

Voldsomt engasjement

Det var liten tvil om at forslaget fra Ronny Berg, vekket sterke følelser.

- Det er et voldsomt engasjement rundt skolen, og vi er nærmest sjokket over at noen kan finne på noe så dumt som å legge ned. Det er grunnlag for skole her, og vi ønsker en satsing, og utbygging av skolen, sier Rune Suhr Berg i foreldreutvalget ved Kaiskuru nærmiljøsenter.

Opprør Kaiskurumot negleggelsekaiskuru nærmiljøsenter

STORT ENGASJEMENT: En stor folkemengde hadde møtt frem i Kaiskuru.

Han er skremt over prosessen rundt skolene i Alta.

- Når det virker som at bare man får sagt noe til media, så snur de politiske partiene etter det, så blir vi litt skremt. Det var ikke slik vi var forespeilet at prosessen skulle foregå, fastholder han.

- Forferdelig dumt

Lena Victoria Sønvisen sitter også i foreldreutvalget. Hun lot seg provosere over Ronny Bergs forslag.

- Jeg har latt meg provosere, spesielt av Ronny Berg sine uttalelser. Vi vil alle stille likt. At det skal snu etter vinden og media er forferdelig dumt.

Og protesten ser ut til å ha ført frem. Ronny Berg tok i går oppfordringen og møtte opp til demonstrasjonen i Kaiskuru.

- Det er greit å stikke innom her og høre på folk, sa Berg til Altaposten torsdag.

Enige om struktur

I går hadde Frp styremøte. Her la man strategien for hva som skjer videre. Her snudde varaordføreren og partiet.

-Vi har landet nedleggelse av Elvebakken og Kåfjord skoler. Alternativt legger vi ikke ned noen, sier Berg til Altaposten.

Samtidig vil man utvide Aronnes.

- Nå må vi gå i forhandlinger med de andre partiene, så får vi se hva vi landet på, men vårt utgangspunkt er å legge ned på Elvebakken og i Kåfjord.

- Populistisk av Ap

Han understreker at det uansett vil måtte komme kutt, selv om ikke skoler legges ned.

- Dersom man går for nullalternativet, så må man effektivisere og gjøre noe for å få mer penger inn i skolene, fastholder Berg, som mener Ap også har et ansvar på dette området.

- De har jo signalisert et null-alternativ, så jeg regner med at de har en tanke rundt driften. Ellers er utspillet kun populistisk, mener Frp-politikeren.