Uværet torsdag kveld og natt til fredag rev skikkelig inn mot østsiden av Altafjorden. Blant stedene som fikk stormen rett inn fra storhavet var Storekorsnes.

Så ille var det at toppdekket (brystvernet) på moloen ble blåst på havet.

Graves ut

Fastboende Thorgeir Os og Albert Vekve, som turistvirksomhet fra stedet, fortviler:

– Cirka 20 meter av brystvernet er borte vekk. Og da spørs det hvor mye som graves ut videre nå. Det går fort, sier Vekve.

– Sjøen har før brukt å slå over moloen, ikke minst når det er høy flo eller under uvær. Men med brystvernet borte, da er et fri adgang for sjøen til å grave vekk hele moloen.

Slendrian-holdning

Os forteller at han er helt samstemt med Vekve i saken:

– Dette har vi varslet om før. Og vi synes det er helt forkastelig av Kystverket å utvise en slik slendrian-holdning. Vi har jobbet i rundt 20 år for å få Kystverket til å utbedre og sikre moloen. Men de har valgt å ikke gjøre noe med det. Hadde de gjort jobben sin, så ville moloen vært berget. Nå vet jeg ikke hva som vil skje, sier Os.

– Frykter du at dette ikke vil bli rettet opp i?

– Ja, det er det vi frykter nå. Det er klart vi er bekymret, sier Os.

– Tas ikke på alvor

Vekve mener han ser en holdning fra offentlige instanser som vitner om at distriktene og befolknignen som bor her ikke tas på alvor.

– I saken med moloen har lokalbefolkningen advart mot dette i årevis, at brystvernet var så dårlig at det ville bli ødelagt. Men Kystverket ville ikke lytte. De har tvert imot prestert å friskmelde moloen. Hva sier de nå? Det kunne vært interessant å vite. Holdningen er lik den folk på Årøya møtes med fra fylkeskommunen. Det virker som at det går en rød tråd i måten det offentlige behandler befolkningen på, sier Vekve.

ELENDIG FORFATNING: Moloen på Storekorsnes har vært i svært dårlig forfatning lenge. Her er Tor Charles Vekve og Albert Vekve med Harder Småvik på befaring. Nå er stykket fra det trekløveret står og cirka 20 meter bakover blåst på havet.