Mannen som sent lørdag kveld ble pågrepet for drap i en hytte i Gargolouppal , skal ha blitt pågrepet for mistanke om fyllekjøring samme dag. Gjerningsmannen er altså pågrepet og løslatt igjen kort tid før han ble pågrepet på nytt, denne gangen for mistanke om drap.

- Politiet kan nå bekrefte at siktede tidligere på dagen, lørdag 9. mars 2013, var pågrepet mistenkt for å ha kjørt traktor i beruset tilstand, skriver politiadvokat Ernst Pettersen i Vest-Finnmark politidistrikt i en pressemelding søndag formiddag.

- Politiet etterforsker blant annet for å få kartlagt hva siktede har gjort i tiden etter han ble løslatt fra politiet til drapet fant sted, opplyser politiadvokaten videre.

Det har også kommet nye opplysninger i forhold til hvor skytingen fant sted. Skytingen skal ha funnet sted inne i hytta, og ikke utenfra og inn som tidligere antatt.

Våpenet er lokalisert

Våpenet er funnet i umiddelbar nærhet av åstedet, men polititet vil ikke kommentere hvilket våpen det er snakk om.

- En kommenter ikke nærmere om hvilke type våpen det er utover at det er et tohåndsvåpen, opplyser politiadvokaten videre.

Politiet er også forsiktig med andre opplysninger. De ønsker ikke å kommentere relasjoner mellom avdøde og siktede, og ønsker heller ikke å frigi identiteten til avdøde på nåværende tidspunkt.

- Etterforskere fra Kripos yter teknisk bistand til Vestfinnmark politidistrikt i løpet av søndags ettermiddag, avslutter Pettersen.

Politiet holder nå pressekonferanse.

Siktede har ikke vært i stand til å la seg avhøre, opplyser lensmann Øyvind Lorentzen.

Han fastholder det er for tidlig å spekulere i motiv.