Det tok ikke mange minuttene fra huset til familien Romsdal i Talvik begynte å brenne, før det var overtent og umulig å berge. Dagen etter brannen er familien evig takknemlig for at alle kom seg ut, og for all hjelp og støtte de har fått.

– Jeg var selv på vei hjem fra jobb fra Stjernøya og var tre-fire minutter unna da Sanlaya (kona) ringte og fortalte at huset brant. Da jeg kom til Talvik så jeg røyken oppe fra der huset ligger, men jeg så ingen flammer. Ikke før jeg kom helt opp til huset så jeg flammene som sto rett ut. Jeg løp inn for å se om det var noe jeg kunne berge, men det var for mye røyk, så jeg måtte bare komme meg ut, forteller Romsdal.

Lå og sov i kjelleren

Åtte år gamle Michelle, datteren i huset, var syk og mamma Sanlaya var derfor hjemme for å se til henne i går. Om hun også hadde vært på jobb, kunne utfallet blitt annerledes, men det ønsker ikke Romsdal å spekulere i.

– Det var Michelle som oppdaget at det brant. Hun ropte på moren, som lå på sofaen i bare nattklærne, og så måtte de bare skynde seg ned i kjelleren for å vekke Thiti (storebroren på 14 år). Han lå og sov, men de fikk han heldigvis med seg ut av huset, forteller Romsdal.

Vil bli i Talvik

Familien har bodd i huset siden 2002 og trives godt i Talvik. I natt har de vært innlosjert hos Romsdals mor i bygda, men de håper å få leid et hus eller en leilighet så fort som overhodet mulig, slik at livet kan gå videre.

– Vi har vært i kontakt med flere, men dersom det er noen som har et hus eller en leilighet disponibel i Talvik, er vi veldig interesserte. Vi ønsker å bli boende i bygda slik at ungene ikke behøver å bytte skole, sier han.