– Miniekspress-gjengen føler med bøndene og engasjerer oss for å kunne hjelpe, sier Dag-Jostein Arild fra det Lakselv-baserte transportfirmaet Miniekspress Finnmark AS. De tilbyr nå frakt av dyrefór til priser lavere enn selvkost fra Troms og Finnmark til Østlandet.

– De som måtte ha behov for dette, ta kontakt med oss. Vi ønsker å hjelpe, sier Arild, som har «en del turer i august» hvor de kan tilby transport for bønder i store vansker grunnet tørken.

Har selv fått smake

Arild minner om at transportnæringen er velkjent med å karre seg gjennom vanskelige perioder. Særlig innhogget fra utenlandske transportører som etter næringens oppfatning driver sosial dumping, har skapt frustrasjon.

– Vi har følt på kroppen hvor fortvilende det er når utenforstående krefter tar overhånd over situasjonen, og gjør at det kjennes håpløst. Vi vil tro at dette er de samme følelsene mange av våre viktige matprodusenter i Norge har nå på grunn av den forferdelige tørkeperioden, sier Arild.

En påminnelse til oss

Både jordbruket og transportnæringen er strengt underlagt hva myndighetene bestemmer, og Arild sier at det må kjempes enormt hardt for hver eneste overskuddskrone. En påminnelse han også sender til oss som går til butikken og forventer perfekte varer fra norske hardtarbeidende produsenter og transportører.

– Det ligger enorm innsats bak produktene. Det jobbes natt og dag, året rundt, sier Arild.