Klima- og miljødepartementet melder mandag formiddag at de opprettholder Miljødirektoratets vedtak om å gi tillatelse etter forurensningsloven til gruvedrift i både Nussir og Ulveryggen. Det betyr grønt lys for deponering av avgangsmasser i Repparfjorden.

Vedtaket ble klaget inn til Klima- og miljødepartementet.

– Miljøvirkningene av gruvevirksomheten er grundig utredet. Det stilles svært strenge vilkår og det er miljømessig forsvarlig å gi tillatelse, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Det var Sametinget,  Naturvernforbundet, Natur og Ungdom og Norske Lakseelver som har klaget på Miljødirektoratets vedtak om å gi tillatelse etter forurensningsloven.

«Klima- og miljødepartementet mener klagene ikke gir grunnlag for å endre de vurderingene som tidligere er gjort, og opprettholder vedtaket. Vedtaket er endelig og kan ikke påklages videre», heter det i meldingen fra departementet.

– Regjeringen vil legge til rette for vekst i mineralnæringen. Den planlagte gruvevirksomheten i Nussir og Ulveryggen er et av de største mineralprosjektene i Norge og vil gi nye arbeidsplasser og positive ringvirkninger i kommunen og regionen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Løsningen med landdeponi er ifølge klima- og miljøministeren ikke den beste. Dette da landdeponi ville medført betydelige negative konsekvenser for reindriftsnæringen:

– Hver sak vurderes konkret. I dette konkrete tilfellet har sjødeponi blitt vurdert som det beste alternativet, sier Helgesen ifølge nettsiden til departementet.