– Nå er vi selvfølgelig ikke sikker på hva utstyret er, men vi regner med at det er en del «vanlig» turutstyr vi allerede har. Planen blir derfor å selge mye av utstyrspakken hvis vi vinner turen, og heller gi pengene til Barnekreftforeningen, forteller Therese Tangen på telefon til Altaposten.

Turen det er snakk om en tredagers topptur i regi av TVNorge og Bergans, hvor fem par får muligheten til å reise på en 71 grader nord etappe.  Turen, inkludert reise, utsyr og proviant, har en samlet verdi på 80.000 kroner.

kjæresteparet Therese Tangen og Tom-Erik Larsen fra Harstad kjemper nå hardt om stemmene for å bli blant topp fem.

Kreft i familien

Hvorfor akkurat den Barnekreftforeningen?

– Jeg har selv en slektning fra Alta, hvor en av hennes barn har vært utsatt for kreft. Så når vi satt og diskuterte i går kveld hvilken veldedighet vi skulle velge, var kjæresten min veldig bastant på at det var den foreningen han ønsket å hjelpe, sier hun.

– Når utstyrspakken er verdt såpass mye regner jeg med at det kan bli en fin sum, legger hun til.

Gjør det for opplevelsen

Tangen innrømmer at de kom lovlig sent inn i konkurransen. Til tross for dette, har de på en ukes tid karret seg til en åttendeplass med 2.234 stemmer, knappe 600 stemmer bak femteplassen. Nå tar de bruk alle triksene i boka for å hanke inn stemmer før konkurransen avsluttes førstkommende torsdag.

– Vi har en egen gruppe på Facebook med 1600 medlemmer hvor jeg blant annet kjører litt forskjellige loddtrekninger med ting vi har fått sponset, så  det tror jeg har hjulpet litt på. I tillegg legger jeg jevnlig ut bilder fra forskjellige turer opp gjennom årene med kjæresten, sier Tangen.

Men kanskje mest vågalt var naking-bildene av paret som ble snappet opp av flere nasjonale medier.

– Jeg var nødt til kjøre på og tenkte på alle mulige løsninger for hvordan vi kunne sanke stemmer, og samtidig få like mange av de som ligger på topp fem har hatt helt siden starten, sier Tangen.

Hvordan blir det hvis dere vinner?

– Helt fantastisk. Jeg tenker at den her turen kan gi oss en mye større opplevelse og være med på å sprenge enda flere grenser enn det vi har klart alene. Det er også derfor vi har så lyst til å være med, nettopp fordi det er  noe vi ikke har muligheten til å gjøre selv, avslutter hun med.

MED RUMPA BAR: kjæresteparet Therese Tangen og Tom-Erik Larsen fra Harstad strekker seg langt for å vinne en tur med 71 grader nord. Foto: Privat