Lørdag åpner sjokoladeriet på kaia i Øksfjord, og Camilla Nielsen er klar for sjokoladelykke i havgapet.

– Det er dette jeg elsker å holde på med, sier hun.

Skal lønne seg

Hun er optimistisk foran åpningen i morgen.

– Målet er en lønnsom bedrift som skaper annerledes arbeidsplasser. En søt næring i tillegg til de marine Loppa er kjent for. Fisk er sunt, men sjokolade lukter bedre, sier Camilla Nielsen, daglig leder og Sjefs-sjokolatør ved bedriften «Sjokolade Camilla» i Njordveien 26 i Øksfjord, et bygg kalt Kaikanten. Andre som leier her er blant andre Loppa Legeskyssbåter og datafirmaet Powel.

Sjokolade & info

Etter et års prøveproduksjon og årevis etter at hjertebarnet Northern Delights AS tok kvelden, er det igjen åpning for sjokoladeri og kafé, med salg av egenprodusert sjokolade, samt kaker og mye annet. Deler av kafeen er også kommunalt venterom for skyssbåttrafikken, og Camilla skal drifte Loppas turistinformasjon. Nylig tok hun og hennes gode hjelpere siste finpuss på lokalet.

RYKENDE FERSKT MØTESTED: Sjokolade Camilla holder til i bygget Kaikanten sentralt i Øksfjord. Lokalene egner seg perfekt for sjokoladeproduksjon, sier hun, og kafeen er også venterom for skyssbåttrafikken Foto: Privat

– Artig å være i gang. Det er dette jeg elsker. Det gir energi og glede. Nå håper jeg på masse turister og andre besøkende i sommer, før det på høsten blir høysesong for produksjon.

Takk til Loppa

– Kom hit på lørdag og opplev lokalet og sjokoladen. Petter Carlsen skal spille, som han gjorde det da vi åpnet i Alta, frister sjokoladedamen.

Sjokoladeriet har ingen støtte fra Innovasjon Norge og andre slike store, det er Loppa kommune og enkeltpersoner som har stilt opp.

– Jeg er full av takknemlig, sier Camilla, som bare har to personer igjen å sende sjokolade til, som takk for startskuddbidrag til den viktige og kostbare sjokolade-tempereringsmaskinen. Hun er optimist, særlig fordi folk fra Finland og Tyskland allerede har kjørt i ens ærende fra E6 for å oppleve noe søtt uti havgapet.

Prisvinnende dame

– Sjokoladefabrikken skal være en opplevelse. Det er planen min, og jeg blir optimistisk når sånt skjer. Altafolk tok turen til Kviby, nå håper jeg dere tar turen til Øksfjord. Vi er åpen 11 til 16 hver dag unntatt søndag, frister hun.

Sjokolade Camilla Nielsen er ingen hvem som helst i «Chocolatier» faget. Hennes sjokoladelykke er prisvinnende, og bærsjokoladene ble i 2009 kåret til Finnmarks beste matprodukt.

– Jeg har masse ideer til produkter jeg vil gjennomføre. Gleder meg utrolig, sier hun.