Det lille oljeselskapet har valgt å være åpne overfor Altaposten rundt reisen som straks finner sted.

Direktør for strategi og samfunn, Kristin Ingebrigtsen, bekrefter at samtlige ansatte fikk tilbud om en reise til Egypt i regi av selskapet. 17 av de ansatte takket ja, og reiser til Egypt i perioden 2. til 9. desember.

- Totalt med ledsagere og barn reiser 48 personer, forteller Ingebrigtsen.

Bruker 350.000 kroner

North Energy dekker reise og opphold for samtlige reisende. Ingebrigtsen anslår kostnadene til nærmere 7.000 kroner per person, alle kostnader inkludert.

Totalt blir kostnadene for selskapet i underkant av 350.000 kroner.

- Vi dekker reise for ledsagere og barn, men skattekostnaden påføres den enkelte ansatte. Reisen går som pakketur fra Oslo, sier hun.

Årsaken til at North Energy åpner lommeboka er flerdelt. Men i hovedsak ønsker de å belønne iherdig innsats fra de ansatte i forbindelse med jobben som er gjort forut for 22. lisensrunde:

- De ansatte har bidratt på en svært god måte gjennom intensiv jobbing her i Alta, fra juli og fram til innspurten som vi i dag står midt oppi. For mange av våre ansatte har dette medført utsatte ferier og utstrakt helgejobbing. Som selskap gjør vi vårt ytterste for å ta vare på våre ansatte. En belønning i form av en slik reise er etter vår vurdering en riktig prioritering, da den ivaretar selskapets største verdier, sier hun.

- Hvis dette er et gode til de ansatte, hvorfor dekker dere også reisen for ektefeller og barn?

- Av samme årsak. Familiene har fått merke det at de ansatte har jobbet svært mye, både i helger, på kveldstid og i ferietiden. Nærmeste familie får også delta på turen som en slags «kompensasjon» for dette.

Sterkt faglig innhold

Turen går til feriestedet Sharm el Sheikh.

- De som reiser blir her i seks dager. Av disse er fire fylt med faglig program fra morgen til kveld, sier Ingebrigtsen.

Hun forteller at det ikke er noen tilfeldighet at akkurat Egypt ble valgt:

- I dette området finner vi den samme geologien som i store deler av Barentshavet. Det er nettopp denne geologien vi har fordypet oss i gjennom søknadsarbeidet, og som vi planlegger å jobbe mye med i det videre arbeid, sier hun.

Det er lagt opp til flere geologiske ekskursjoner i løpet av turen. De ansatte skal også delta på forelesninger ved Universitetet i Kairo.

Riktig prioritering

Ingebrigtsen ønsker ikke å gå inn i noen åpen dialog i media rundt hvordan turen oppfattes.

- Aksjonæren vi har pratet med oppfatter dette som en «heisatur». Hva tenker du om det?

- At andre har denne type oppfatning, det må vi bare akseptere. Etter vår vurdering er dette en riktig prioritering, så kan andre være uenige i dette.

- Forut for avgjørelsen om å sende de ansatte og deres familie til Egypt - diskuterte dere hvilke signaler dette sender ut?

- Nei, det gjorde vi ikke. Vi har gjort våre egne vurderinger rundt dette, og mener begrunnelsene for vårt valg er gode.

- Forstår du reaksjonene?

- Hvis man ikke kjenner til bakgrunnen og hvilket faglig opplegg vi har lagt opp til, så kan det være forståelig. Vi er ikke enig i at dette er sløsing med penger, det er en gjennomtenkt prioritering som skal bidra til å sikre en viktig suksessfaktor i selskapet; de ansatte.

FORSVARER TUREN: Direktør strategi og samfunn, Kristin Ingebrigtsen, mener pengebruken er forsvarlig. Foto: Presse