– Vi må møte en ny tid, fastslår Tove Østlyngen, direktør og styreleder i Østlyngen Jern AS.

Legger ned Proffpartner

Tre ansatte må gå etter at Proffpartner på Elvebakken blir lagt ned, bare ett år etter at Jernia  forsvant fra Amfi.

– Vi har så dyktige folk i butikken, at de vil få jobb raskt, spår Østlyngen, som forteller om en modningsprosess over flere år.

– Vi har i lang tid hatt interessenter for kjøp eller leie av bygningsmassen som er på totalt 1700 kvadratmeter, rett ved E6 på Elvebakken. Derfor ser vi nå nærmere på denne løsningen, vel vitende om at beliggenheten er strategisk god, sier Østlyngen, som er styreleder i eiendomsselskapet.

Attraktivt bygg

Hun merker at mange aktører ikke har behov for å være lokalisert i Alta sentrum. De ser etter løsninger i randsonen, blant annet på grunn av parkering.

– Vi har hatt dialog med flere, men det er naturligvis markedet som avgjør dette. Vi er jo på «rettsida» og har boligfelter på østkanten som vokser og gror, påpeker Østlyngen. I tillegg til den gamle butikken som er vendt mot E6, hadde de inntil for kort tid siden Rimi og Ica i den nye delen på baksiden.

– Det er mange muligheter og kombinasjoner, men vi må skru det til på en måte som passer. Eventuelt selger vi hele bygningsmassen. Litt avhengig av hva man skal drive med, så er det viktig for kjøpere å se på bygningen som en helhet.

Ny generasjon

Det er historisk sus over det familien etablerte allerede på 1920-tallet. Arven og sporene etter gründer Ole Østlyngen er mange i altasamfunnet. Barnebarna Tor, Inger og Tove har skjøttet det hele på trygt vis, men nå banker nye generasjoner på døra. Tors sønn Kristian er godt i gang som sjef på byggvarehuset i Bukta, mens Håvard Mannsverk styrer skuta på Fagmøbler. Toves datter Line går andre veier.

– Det synes jeg er helt greit. Det viktigste for meg, er at hun følger sine egne interesser og ambisjoner, sier Tove, som selv gleder seg til å gjøre noe nytt som arbeidssøkende. Hennes bakgrunn fra Handelsakademiet i Oslo og mange år fra arbeidslivet innenfor blant annet økonomi og markedsføring, gjør at hun har døra åpen for muligheter.

– «Timingen» er god for å skifte beite, selv om jeg fortsatt vil ha oppgaver i eiendomsselskapet, påpeker hun.

NYE KOSTER: Kristian Østlyngen har overtatt byggevarehuset, mens Håvard Mannsverk har tatt styringen i familiens møbelbutikk i sentrum. Foto: Arkiv