Venstres ordførerkandidat i Kautokeino, Anton Dahl, er i likhet med ordfører Klemet Erland Hætta, rystet over politiets ressursbruk i jakten på mulig ulovlig vårjakt på ender. Dahl sier at ungene har kommet forskremt på skolen og stilt følgende spørsmål:

- Har du hørt, lærer, at politiet er ute etter oss alle nå? Dette er nokså skremmende, ettersom  ungene utvikler en betydelig frykt for øvrigheten når de blir så skremt, sier Anton Dahl.

Hus til hus

Han mener politiet bør tenke seg godt om når de går fra hus til hus og foretar ransakinger, beslaglegger våpen og på denne måten skaker opp befolkningen.

- Hva slags ressursbruk er dette, spør Dahl , som sier seg helt enig med Sametingets president Aili Keskitalo som har uttrykt betydelig skepsis til politiets ressursbruk.

Siktet mann

Ordfører Klemet Erland Hætta sier til Altaposten at det synes som om Reinpolitiet fullstendig mangler kulturforståelse og har gått fram på en helt uakseptabel måte. Hætta etterlyser hvem som har ansvaret for aksjonene som ar skaket opp befolkningen de siste dagene.

Per Valved i Reinpolitiet har på sin side forsvart både ressursbruken og fremgangsmåten, som har vært formell og høflig i forbindelse med den omtalt

e dør til dør-aksjonen. Politiet har beslaglagt ti våpen og siktet en mann for ulovlig andejakt.